Мерките за сигурност по граничните пунктове и по летищата у

...
Мерките за сигурност по граничните пунктове и по летищата у
Коментари Харесай

Засилват мерките по границите и летищата ни заради заразата с коронавируса

Мерките за сигурност по граничните пунктове и по летищата у нас против COVID-19 бяха засилени. 34 полета седмично идват от Италия у нас, което прави сред 4 и 5 хиляди души, още толкоз влизат и през граничните пунктове, пресметнаха здравните управляващи.

Става дума за голям брой хора, които би трябвало освен да бъдат тествани от медиците и граничарите, само че и по надлежния ред да бъдат събрани техните данни. Именно тези данни може да се окажат основни при преодоляване на възможна рецесия със болестта.

Всички пасажери, които идват от Италия, към този момент минават през специфичен кулоар на Терминал 1 на столичното летище. Там е основана нова организация. Пристигащите от Италия и други рискови дестинации ще минават през обособен салон за обработка на документите.

Това ще става, когато в салоните идват пасажери от два и повече полета. По този метод няма да има разбъркване на потоците и ще се редуцира времето за престой на летището, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В този салон, паралелен на нормалния, идващите от рискови дестинации пасажери ще попълнят формуляр за събиране на данни, които ще се обработват от здравните управляващи.

На тяхно разположение е и осведомителна листовка и указания какво да подхващат, в случай че се завръщат от зони с разпространяване на ковид.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Днес бяха четири полета, нямаше проблеми, всичко беше обикновено “, оповестява комисар Румен Бакърджиев, зам.-директор на РДГП - Аерогари

Гишетата са отделени от главния поток, а хората са длъжни да попълнят анкетни карти с адрес, телефон и имейл за противоположна връзка.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Анкетните карти се събират от здравните служби “, изяснява комисар Бакърджиев.

Целта е данните да оказват помощ на здравните управляващи да управляват дали рисковите пасажери съблюдават домашна карантина. С данните в тези карти може да се стигне и до по този начин нареченият пациент нула при положение на болест.

Здравните управляващи твърдят, че от този петък анкетните карти ще могат да се попълнят към този момент на борда на самолетите, където ще бъдат раздавани от стюардесите. Данните могат да се попълнят и в декларация, която е качена на уеб страницата на районната здравна ревизия.
Снимка: btvnovinite.bg
Със санитарни маски и ръкавици работят на граничните служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, а здравни инспектори мерят температурата на всички, завръщащи се от Италия и им предлагат 14-дневна карантина.
Снимка: btvnovinite.bg
Въпреки че коронавирусът е към този момент в южната ни съседка, завръщащите се от Гърция не са подложени на подробен надзор. Заразата не спря превозвачите.

„ Трябва да се работи. С маски сме. Сега от гръцката аптека ще вземем, тъй като в България са свършили “, споделя водач на камион.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки че в Румъния към този момент има случай на коронавириус, на нито един от трите пункта във видинско няма здравен надзор.
Снимка: btvnovinite.bg

Здравното министерство е разпоредило надзор на пет пункта, само че видинските не са измежду тях.

„ Още от на следващия ден ще командировам наши хора, чиновници на Регионалната здравна ревизия ", изяснява доктор Гергана Джамбова, дир. на РЗИ–Видин.

Инфекциозното поделение във Видин не работи от години, пациентите се поемат от Монтана и Лом.

Няма заболели на кораба от Венеция, който дойде в Бургас. Екипажът остава изолиран - напуснал е рисковия регион единствено преди 5 дни. Инспектори мериха температурата на моряците - никой от тях няма проблем.

Д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас обаче декларира, че никой от екипажа „ не предстои на слизане. Даже жълтият им байрак ще стои, до момента в който тече карантината “.

В инфекциозното поделение в Бургас остава изолиран завърнал се от Венеция с недоволства от болки в гърлото. Резултатите му се чакат този петък.

Коронавирусът и България Болничен при карантина: Здравните инспекции ще предлагат кой да бъде изолиран у дома Стъпка по стъпка: Какво би трябвало да създадем при подозрение за ковид? Адемов: Страховете от ковид са пресилени и основават проведен безпорядък Отрицателни са всички проби, изследвани за ковид досега Лекарите чакат указания в кои случаи да издават болничен и в кои не 40 българи са под карантина в разнообразни лечебни заведения в страната Без проблеми при прибиращите се от Италия на " Кулата " по отношение на COVID-19 Деница Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина Доц. Ангел Кунчев: Вносът на ковид у нас е неизбежен Отпуска или болничен: Какви са правата ни, в случай че сме под карантина? 14 души са настанени във ВМА за последното денонощие Под домашна карантина: На 9 март преподавателите и учениците от Старозагорско се връщат в клас Доц. Мангъров: В идващите дни ще се появят първите случаи на ковид у нас Прибраха от Италия 20 възпитаници и преподавателите им поради ковид МО анулира концерт като мярка против ковид Заради ковид: Расте броят на поставените под карантина у нас Мерките против ковид: Репортерка не бе позволена на борда на самолета на Борисов Отрицателни са резултатите за ковид на трима души в Пловдив Красимира Дамянова отговори на проф. Кантарджиев: Взела съм всички вероятни ограничения за предотвратяване Българите, блокирани в хотел в Тенерифе, не знаят по кое време ще могат да се приберат
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР