Мерките за подпомагане на бизнеса трябва да са много повече

...
Мерките за подпомагане на бизнеса трябва да са много повече
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Трябва ни икономически щаб, който да се бори със смъртността на бизнеса

Мерките за подкрепяне на бизнеса би трябвало да са доста повече от 60/40, съгласно нас, би трябвало да са 80/20, най-малко . Трябва да се вземат и доста повече ограничения, само че когато някой ни попита, ще ги кажем. От три седмици споделяме, че с изключение на спешен здравен щаб, би трябвало да има и стопански подобен , който да се бори със „ смъртността “ на дребния и междинния бизнес “.
Това съобщи в стратегия „ Хоризонт “ на БНР Веселин Марешки. Според него всяка стотинка би трябвало да се харчи целеустремено, в полза на страната и на народа. „ Представяте ли си, че мярката 60/40, за която ще изхарчим милиард, милиард и нещо, можеше да бъде 120 в интерес на българските жители? Можеше страната да изплати заплата, заплата и половина на хората, в случай че не бяхме изхарчили милиарди за безсмислените железа- военните самолети “, добави водачът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание.
Марешки бе безапелационен, че актуализацията на бюджета е минималното , което би трябвало да се направи. Но ВОЛЯ ще желае и доста по-силни ограничения за по-голяма отбрана на дребния и междинния бизнес и на жителите.
Има късмет ВОЛЯ да поддържа поисканата от ръководещите еластичност от 10 милиарда лв.. " Не считам, че някой ще си разреши да изхарчи и един лев за някакви безумия. Целият запас на страната би трябвало да е ориентиран първо към справяне със здравния проблем, а след това към предоставяне на опция на бизнеса да работи, с цел да успеем да излезем здрави - и стопански, и здравно - от тази рецесия ", сподели той.
В ефира на БНР Марешки заяви, че се е изследвал за ковид в РЗИ- Варна.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР