Мерките за коронавируса в момента са адекватни. Това заяви пулмологът

...
Мерките за коронавируса в момента са адекватни. Това заяви пулмологът
Коментари Харесай

Пулмолог за коронавируса: Маски на първо място да се носят от болни и грижещи се за болни

Мерките за ковид сега са съответни. Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев. Според него, ограничението на излизането в действителност пази всички, тъй като действително не може да се чака, че всеки ще е задоволително виновен.
На въпрос на Българска национална телевизия би трябвало ли да носим маски, отговорът беше, че истината е, че маските би трябвало да се носят от поставените под най-голям риск. На първо място това са болните – т.е. тези, които кашлят и кихат. Следващите са тези, които се грижат за заболели. Истински рискови са всички хора в лечебните заведения, хората в магазините, изясни Симидчиев, който добави, че здрави хора могат да носят маски, щом ги успокоява.
Засега болните деца под 10 години в световен мащаб са доста дребни, само че те могат да бъдат преносители на болест и това е риск за бабите и дядовците им. Симидчиев уточни, че въпреки всичко остават хора, които би трябвало да вървят на работа, с цел да се запазят обществото и страната – като лекари, служители на реда. Тези, които нямат признаци, да си стоят у дома, посъветва пулмологът.
Експертният медицински съвет е нужен, с цел да се мисли за забавни и креативени нови способи, по които може да продължи развиването на стопанската система в България, изясни доктор Симидчиев.
Попитан по кое време ще е пикът, лекарят отвърна, че не може да даде прецизен отговор, само че в случай че до 3-4 седмици удържим карантината, то след 4-5 седмици ще можем да почнем да се върнем към естествен живот. " Ако продължаваме да мишкуваме, ще би трябвало да се стягат ограниченията ", добави той.
Що се отнася до това въздейства ли се COVID-19 от топлото време, пулмологът сподели, че би трябвало да има повече опит с вируса - най-малко една година.
Още: " Съединени американски щати към този момент е страната с най-големи проблеми поради ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР