Мерките за безопасност на движението като превенция срещу възникването на

...
Мерките за безопасност на движението като превенция срещу възникването на
Коментари Харесай

Мерки за повишаване безопасността на движението се предприемат в Сливен

Мерките за сигурност на придвижването като предварителна защита против възникването на пътнотранспортни катастрофи и засиленият надзор бяха измежду тематиките на изключително съвещание на Общинската комисия по сигурност на придвижването и превоз по пътищата в Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен.

Заседанието се състоя по самодейност на зам.-кмета и ръководител на комисията Румен Иванов и бе във връзка на зачестилите пътни произшествия по бул. „ Бургаско шосе “. В него участваха секретарят на община Сливен Валя Радева, шефове и представители на разнообразни институции в града и специалисти от Общината.

Сред акцентите на съвещанието беше показаният от ръководителя на обединената конструкция към Техническия университет – София в Сливен проф. Станимир Карапетков план за реорганизация на кръстовището сред бул. „ Бургаско шосе “ и бул. „ Илинденско въстание “.

В тази връзка Румен Иванов съобщи, че по този метод ще се обезпечи по-голяма сигурност на всички участници в придвижването и ще понижи броя на пътните произшествия, които са приоритет в работата на комисията.

По негова самодейност ще бъде осъществено проучване на сектора и разискване на най-хубавите разновидности като опция за ограничение броя на произшествията. Предстои предлагането да бъде обновено и импортирано на последващо съвещание на комисията.

Сред разискваните акценти беше още нуждата от въвеждане на смяна в организацията на придвижване и ограничение на скоростта по бул. „ Бургаско шосе “. Беше взето решение да бъде построена повдигната пешеходна пътека след светофара на булеварда, наоколо до намиращия се авто сервиз, в посока към центъра. Ще бъде направен и план за нова организация и полагане на пътната маркировка, както и възобновяване на оградните пана по цялото продължение на булеварда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР