Мерките винаги работят в някаква степен, въпросът е че тази

...
Мерките винаги работят в някаква степен, въпросът е че тази
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Средствата за информационна кампания за ваксините са нищожни, обидно малко

Мерките постоянно работят в някаква степен, въпросът е че тази година имаме ясно структуриран проект с ясни критерии на прекосяване от една зона в друга. Това разяснява във връзка влизащите в действие от през днешния ден нови ограничения доктор Александър Симидчиев, народен представител от " Демократична България ", който беше посетител в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Когато забележим, че има наклонност нагоре, в този момент в съответните три области би трябвало да бъдат съсредоточени напъните и да вършим характерните ограничения съответно там, да вземем за пример в Бургас, до момента в който във Видин въобще не са се покачили, изясни доктор Симидчиев.

Важно е този проект да влезе в така наречен юридически мир, акцентира той.

Голяма част от това, което ще засегне здравната система, действително е съвсем на 100% предотвратимо при несъмнено държание, счита доктор Симидчиев.

Той разяснява и на какво се дължи ниското равнище на имунизация у нас.

До момента, средствата планувани за осведомителна акция за имунизациите, са оскъдни, съвсем несъществуващи. Предвидихме да прибавим един обособен ред в бюджета на Министерство на здравеопазването съответно очакван за имунизационна акция. В момента има 10 000 лв., това е обидно малко, изясни доктор Симидчиев.

Поставяме по-малко от 20% от имунизациите, които би трябвало да създадем, добави той.

Натоварването предходната година в лечебните заведения беше в това, че не знаехме какво тъкмо се случва. Сега има предвидимост, само че сътрудниците към този момент са и доста изтощени и са съсредоточени най-вече в огромните градове, счита доктор Симидчиев.

Относно парите за опазване на здравето, той изясни, че средствата би трябвало да се разпределят там, където правят най-вече работа - би трябвало да знаем когато една стотинка влезе в системата, какъв брой работа прави.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР