Мерките срещу заразата с коронавирус са възможност да направим по-голяма

...
Мерките срещу заразата с коронавирус са възможност да направим по-голяма
Коментари Харесай

Заразата дава тласък на електронното образование

Мерките против болестта с ковид са опция да създадем по-голяма и по-бърза крачка към електронно образование. Възможност да подчертаваме върху това, което назоваваме дигитално-медийна просветеност или цифрово медийно образование. Не всички деца прекарват доста време пред екрани. Дигиталното обучение би трябвало да им помогне повече време да прекарват пред полезно-образователно наличие. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Според него е доста значимо в този интервал на експоненциално повишаване на броя на инфектираните да се понижи общественото другарство, защото младежите даже да са по-малко наранени, могат да бъдат преносители на болестта.

Той беше безапелационен, че обстановката е напълно друга от грипните ваканции и в този момент отговорността на родителите е по-голяма. "Децата са в доста огромна степен у дома. Мисля, че всички осъзнават какъв брой е друга обстановката ", добави министърът.

"Решаваме ден за ден, следим развиването на обстановката. Засега ваканцията е до 29 март. С грипната почивка към този момент имаме 22 неприсъствени дни приблизително в учебно заведение - близо 14-15% от образователната година. В университетите е по-малко, защото за тях не бяха наложителни ограниченията. Стартираме от на следващия ден с отдалечено образование, това, което ми рапортуват, е че над 90% от учебните заведения са подготвени, във вторник-сряда допускам, че всички ще бъдат подготвени. Това не значи, че 100% от учениците ще се включат още в първия ден, само че задачата ни е оптимално деца да се включат в отдалечената форма на образование. Подкрепата на родителите е доста значима и в този момент ", изясни министърът.

Той моли всички родители изключително на децата в начален и прогимназиален стадий да се ангажират с обезпечаването на отдалечената форма на образование, да наблюдават какви задания се разпореждат на децата.

Засега няма да има отсъствия. Министър Вълчев изясни, че отдалечената форма на образование предлага голям брой разнообразни форми на организация.

"При обичайна форма един преподавател работи с един клас или паралелка. Тук може двама учители да работят с две паралелки, може един преподавател да се причисли към урока на различен преподавател, на друго учебно заведение. Най-късно до на следващия ден заран учебните заведения би трябвало да са създали своята организация. Има задоволително безвъзмездни електронни платформи, другото належащо са просветителните запаси - филмчета, клипчета, проби ", сподели той.

И прикани всички учители, шефове, учебни заведения за взаимопомощ. Според него се вижда огромното предпочитание на хората да си оказват помощ едни на други. И прикани учителите да оказват помощ на сътрудниците си. "Ние самите не можем да осигурим толкоз помощ, в сравнение с те самите могат да си оказват помощ между тях ", безапелационен беше министър Вълчев.

Министърът сподели още, че от 17-и март, вторник, по Българска национална телевизия 2 стартира излъчването на телевизионни уроци за най-малките възпитаници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР