Мерките срещу разпространението на коронавируса в Нидерландия изглежда са намалили

...
Мерките срещу разпространението на коронавируса в Нидерландия изглежда са намалили
Коментари Харесай

Мерките срещу Ковид-19 в Нидерландия са намалили темпото на заразяване

Мерките против разпространяването на ковид в Нидерландия наподобява са понижили на половина темповете на заразяване, само че те би трябвало да останат в действие, с цел да бъдат в действителност ефикасни. Това съобщи през днешния ден основният специалист по заразни заболявания в Нидерландия, представен от Ройтерс.

Темповете на записаните случаи на заразяване понижиха доста, откогато предишния месец нидерландското държавно управление затвори учебните заведения, заведенията за хранене и питейните заведения, сподели на брифинг за Народното събрание ръководителят на нидерландския Институт по публичното здраве Яп ван Дисел.

"Мерките наподобява дават резултат ", съобщи той.

"Сега от решаващо значение е да ги запазим ", добави Ван Дисел. От средата на март междинният брой на инфектираните в Нидерландия от вирусоносители е паднал до под едно, съобщи той. "При подобен ритъм болестта малко по малко ще изчезне. Но това не значи, че можем да отслабваме ограниченията, тъй като тогава броят на инфекциите още веднъж ще тръгне нагоре ", добави Ван Дисел.

Въпреки по-ниския ритъм на заразяване броят на пациентите в интензивните отделения ще продължи да се усилва внезапно през идващите седмици и евентуално ще доближи пика си от към 2400 в края на месеца

Към понеделник броят на доказаните случаи на заразяване с ковид в Нидерландия беше 12 595 при 1039 умряли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР