Мерките срещу пандемията от коронавирус са на път да доведат

...
Мерките срещу пандемията от коронавирус са на път да доведат
Коментари Харесай

Прогнозата за рецесията в Германия се влошава

Мерките против пандемията от ковид са на път да доведат до най-тежкия срив в производството на Германия от над десетилетие, а стопанската система се чака да спадне с 5% за цялата 2020 година съгласно новите прогнози на локалното финансово министерство, съобщи Bloomberg. Последните упования бяха страната да нарасне с 1,1%, а в случай че обновеното виждане се сбъдне, това ще е най-тежкия спад за стопанството от Голямата криза насам.

Същевременно ведомството ще показа проект на стойност 156 милиарда евро, от които 33,5 милиарда евро съставлява предстоящият спад на събраните средства от налози и 122,8 милиарда евро финансова помощ. С тях ще бъдат обезпечени ограничения като корпоративно кредитиране и обществени помощи. Същевременно ще се организира и изследване измежду бизнеса по какъв начин тъкмо той е обиден от пандемията.
 Какви са вероятностите пред икономическия напредък на Германия
Какви са вероятностите пред икономическия напредък на Германия

Проблемите на най-голямото стопанство в Европа безспорно ще се отразят и на растежа на България

За момента канцлерът Ангела Меркел е на мнение, че цялостното прекъсване на стопанската система ще докара до мемоари за Източна Германия. " Подобни ограничавания са оправдани единствено в случай че е безусловно належащо ", сподели тя в телевизионно послание през предходната седмица. Доказано болните в Германия са към 22 хиляди души.

Вече въведените ограничавания, наподобява, се одобряват добре от популацията. Дори берлинската полицията написа в Twitter, че " необикновено огромен брой хора явно схващат какъв брой сериозна е обстановката " и сега има " видимо по-малко хора на открито в града ". Ако обаче те стартират да се събират на огромни групи, управляващите ще подхващат по-сериозни ограничения.
 Volkswagen: Предстои сложна година, краткотрайно стопираме производството в Европа
Volkswagen: Предстои сложна година, краткотрайно стопираме производството в Европа

Компанията ще претърпи още загуби и поради абсурда с дизелови излъчвания от 2015 година

Същевременно страната помоли локалните автомобилни колоси като Volkswagen и Daimler да обмислят производството на здравно съоръжение като маски и вентилационни апарати. Целта е съществуващият инженерингов потенциал да бъде употребен, с цел да се превъзмогнат дефицитите на съществени артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР