Мерките се спазваха до преди 10-ина дни и тогава регистрираните

...
Мерките се спазваха до преди 10-ина дни и тогава регистрираните
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Трябваше да удържим още две седмици!


" Мерките се съблюдаваха до преди 10-ина дни и тогава записаните случаи бяха към 10. Ако бяхме издържали още две седмици, щяхме да излезем от здравната част на рецесията, което значи, че щяхме да имаме толкоз дребен брой регистрирани случаи, че можеше да ги пренебрегнем, тъй като здравната система е готова, с цел да се оправи с тях. Получи се нещо друго - ограниченията стопираха да се съблюдават и то явно. Щом не се съблюдават ограниченията, броят на инфектираните стартира да пораства ".

Според проф. Витанов в този момент рискът от заразяване е по-голям, само че по-поносим, тъй като спрямо месец март в този момент здравната система е по-подготвена. По думите му по този начин се изясняват и решенията на ръководещите да разхлабват ограниченията.

" Ако стигнем до равнище 300 инфектирани дневно, това е отвратително за здравната система и ще стартира претоварването ѝ с всички последици от това ", изясни проф. Витанов. Двамата учени бяха безапелационни, че ограниченията в България са били доста положителни и навременни, само че е трябвало да продължат още известно време, преди да бъдат разхлабени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР