Мерките са опасни за здравето и живота на хората, опасни

...
Мерките са опасни за здравето и живота на хората, опасни
Коментари Харесай

Търговци определят мерките са опасни за хората и бизнеса

Мерките са рискови за здравето и живота на хората, рискови са и за бизнесите . Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Йордан Матеев, изпълнителен шеф на " Сдружението за съвременна търговия ".

По думите му разбираемо била загрижеността на здравния министър за обстановката в страната, а бизнесът също е обезпокоен за развиването на пандемията и броя на инфектираните в страната. Очаквано било да се вкарат ограничавания, само че те са голяма изненада .

Ограниченията да бъдат затворени нехранителните търговци е изцяло несъответстващо и няма да има никакъв позитивен резултат, уточни Матеев, като се аргументира, че като бъдат затворени по-големите магазини, хората ще вървят да пазарят в дребните .
 Издадоха заповедта за втория локдаун
Издадоха заповедта за втория локдаун

От мощ са от 22 март, зелените коридори остават

Той запита на какво съображение се смята, че по-големите магазини са по-опасни за предаване на болестта от дребните . Случаите би трябвало да се проучват и контролните органи да си свършат работата за тези, които не извършват наредбите. Който нарушава законите в страната, би трябвало да си понесе отговорността, настоя той.

" За нас ограниченията , които разбрахме през вчерашния ден напълно изненадващо и без никакви авансово съвещания са безусловно несъответстващи и нездравословни за живота и здравето на хората ", безапелационен е Матеев.

Той увери, че огромните магазини прецизно съблюдават ограниченията . В началото имало по-големи проблеми със спазването на ограниченията, само че хората привикнали с тях и станали много по-дисциплинирани. " Мерките се съблюдаваха, те работеха и до момента в който работеха огромните магазини, случаите на ковид паднаха над 10 пъти ", посочи Матеев.

Според него би трябвало да има надзор по съблюдаване на ограниченията и с цел да може хората да ги съблюдават , би трябвало да бъдат уверени, че ограниченията са положителни. Той не счита, че връзката за това какво би трябвало да прави обществото е доста безапелационна.
 Търговците на дребно желаят пропускателен режим за своите клиенти
Търговците на дребно желаят пропускателен режим за своите клиенти

Мерките ще имат противоположен резултат

По думите му самата заповед на здравния министър подтиква търговците да работят. Матеев уточни, че " зелените коридори " за възрастните хора не е необятно публикувана мярка по света , само че те би трябвало да бъдат доброволни и да се моли към хората под 65-години да не пазарят в утринните часове.

" Зелените коридори " работят релативно добре и значително е обвързван с естествените привички на хората, разяснява Матеев и добави, че самите коридори не провокират никакви терзания.

Той не знае дали рестриктивните мерки ще бъдат единствено 10 дни , само че се надява идната заповед да бъде по-адекватна и да се базира на действителни разбори, които регистрират развиването на рецесията до момента.

Протести към този момент са изключени. Фалити измежду огромните магазини няма , само че доста по-тежко поемат рецесията фирмите, които са отвън питателните вериги.
 Заведенията желаят гаранция, че ги затварят единствено за 10 дни
Заведенията желаят гаранция, че ги затварят единствено за 10 дни

Алибегов предизвести, че ще бъдем в обстановка да спасяваме летния, а и идващия зимен сезон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР