Мерките са несправедливи и ще доведат до хаос, смята Ивайло

...
Мерките са несправедливи и ще доведат до хаос, смята Ивайло
Коментари Харесай

Калфин: Мерките са несправедливи и ще доведат до хаос

Мерките са несправедливи и ще доведат до безпорядък, счита Ивайло Калфин. 

Липсва ми българската специфичност, добави той пред БНТ.

Не са добре измислени ограниченията, разкритикува Калфин и предизвести, че ще настъпи безпорядък с отстъпката за горивата. Тук има неправда, като не се оказва помощ на тези, които има потребност, а на тези, които харчат повече. Правителството, колкото и пари да раздава, няма да се хареса на гласоподавателите. Печелене на гласове с пари е хлъзгава тематика и не е добра, посочи Калфин.

Ако приказваме за антиинфлационни ограничения, би трябвало да се обясни защо у нас инфлацията е два пъти по-висока и тогава да се вземат нужните ограничения. Това, което би трябвало да се направи, е да има предвидимост на ограниченията и да обиден тези, които не могат да стягат коланите повече, настоя Калфин.

Той уточни, че държавното управление няма потребност да вкарва в подвеждане хората, че с магическа пръчка инфлацията, резултатите от войната и от коронавирус рецесията ще могат да се компенсират. Цена, за жалост, на това, което се случва към нас, ще има, само че въпросът е да бъде търпима и да има възприятие измежду хората, че ще бъде заслужено. Не всички могат да бъдат обезщетени и няма смисъл хората да бъдат заблуждавани, настоя някогашният обществен министър.

Според него няма ползи в страната да се отиде на нови предварителни избори.

Република Северна Македония се употребява за вътрешнополитически борби, което е доста тъжно и тъпо. Това, което виждаме, са комплицирани послания за това какво тъкмо желаеме, което понижава възможностите да реализираме задачите си, разяснява също Калфин.

За него е необичайно за какво президентът Румен Радев не желае да свика КСНС за Северна Македония. Премиерът, в случай че желае подобен конгрес, би трябвало да изясни какво чака от него, само че аз подобен претекст не чух, уточни Калфин.

Във връзка с войната в Украйна и спрените газови доставки от Русия, Калфин уточни, че мирните договаряния са най-хубавият вид. Войната е в такава фаза, в която връщането обратно е доста мъчно. ЕС има мека мощ и това, което може да направи, е да понижи кранчетата за финансиране на войната, счита той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР