Мерките против разпространение на коронавируса в България изглежда имат резултат,

...
Мерките против разпространение на коронавируса в България изглежда имат резултат,
Коментари Харесай

Съобщиха невероятно добра новина за коронавируса в България ГРАФИКА

Мерките срещу разпространяване на ковид в България наподобява имат резултат, защото интервалът за удвояване на броя инфектирани в страната – един от най-важните фактори за следене на епидемиологичното развиване на болестта, демонстрира, че те понижават .

Това излиза наяве от публични данни, изнесени от Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), оповестява "Флагман ".

По формалните данни от НЦЗПБ, изведени по-рано през днешния ден и отговарящи до дата 1 април, този фактор все още в България е към 9 дни.

От 14 март (денят след оповестяването на изключителното положение) до 1 април, времето за удвояване се повишава от 1.5 до 9.2 дни, което демонстрира, че скоростта на разпространяване понижава.

Ако времето за удвояване се задържи на равнището от 1 април, е евентуално случаите да са двойно повече чак на 9 април, когато би следвало те да са към 900 (базирано на цифрата за удвояване).

В случай, че скоростта на разпространяване се забави в допълнение, каквито все още са прогнозите, случаите ще се удвоят даже по-бавно.



На базата на тези калкулации и при опазване на интервала за удвояване на 9 дни, е разумно да предвиждаме, че до 27 април, броят на инфектираните в страната би повишен до над 3600 случая.

Тук обаче е значимо да се отбележе, че в случай че дните, неободими за удвояване на броя инфектирани се усили до над 14 (каквато на този стадий е тенденцията), може да се очава, че броят на новите инфектирани ще съвпадне с броя на към този момент завършилите случаи и ще се следи пресоване на кривата, доказващо, че пикът към този момент е доближат.

От НЦЗПБ прецизират в умозаключение, че редица европейски страни към този момент съумяват последователно да усилят времето на удвояване. Хонг Конг и Китай също стартират с време на удвояване към 2 дни,но сполучливо удължават това време до над 15 дни след налагане на ограниченията там.

Мерките във всяка страна са включват разнообразни комбинации от обществено разграничаване, ограничавания в пътуването от/до страните и интензивно следене и карантиниране на контактните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР