Мерките, предприети от страните членки на ЕС срещу разпространението на

...
Мерките, предприети от страните членки на ЕС срещу разпространението на
Коментари Харесай

Търговията на ЕС с трети страни в условията на пандемия

Мерките, подхванати от страните членки на Европейски Съюз против разпространяването на ковид, които бяха въведени в средата на март и доближиха най-голямата си суровост през април, са оказали доста въздействие на търговията на блока с трети страни, сочат данни на  европейската статистическа работа Евростат.

Тъй като COVID-19 бе регистриран за първи път в китайския град Ухам, Китай предприе ограничаващи ограничения против разпространяването на вируса още в средата на януари 2020 година Данните за началото на годината разкриват доста влияние от тези ограничения върху интернационалната търговия.

Сезонно поправеният размер на търговията на Европейски Съюз с Китай (внос и износ) е паднал с от 46,5 милиарда евро през януари до 43,1 милиарда евро през февруари. През март е регистриран спад до 41,9 милиарда евро, до момента в който през април е регистрирано възобновяване до 49 млр.д евро.

Априлското покачване се дължи главно на внезапен скок на вноса от Китай (повишение с 3,5 милиарда $ по отношение на януари и с 6,8 милиарда по отношение на март). Основен дял от този импорт заемат текстилните произведения и най-много маските за лице.

Тенденциите в търговията на Европейски Съюз с 5-те му съществени колегата варират

През април е регистриран спад на вноса от Съединени американски щати, Англия, Швейцария и Русия, като изключение е единствено Китай (12% растеж спрямо януари 2020 г.)

Износът на Европейски Съюз към 5-те му съществени колегата се е намалил доста в интервала от януари до април, като максимален спад е регистриран в износа към Англия (-40%), а минимален към Китай (-6%).
trade1.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР