Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората

...
Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Милиардите, изхарчени за самолети, днес можеше да отидат за хората и бизнеса

„ Мерките на държавното управление за подкрепяне на бизнеса и на хората са за 4-5 милиарда лв., а за безсмислените осем железа – плащаме 4 милиарда лв. . Представяте ли си какъв брой повече -двойно повече ограничения, можеше да вземе държавното управление в актуалната рецесия, единствено в случай че не бяхме купили бойните самолети “, съобщи Веселин Марешки в предаването „ Офанзива “ по Канал 3.
Лидерът на ВОЛЯ и зам.- ръководител на Народно събрание предвижда, че след четири години, когато ще дойдат самолетите , те най-вероятно ще бъдат морално остарели.
Ще напомним, че ВОЛЯ бе единствената парламентарна група, която изрично се разгласи против това предходната година България да купува военни самолети в този миг и гласоподава срещу това решение . Всички останали партии бяха „ за ”.
В отговор на въпрос на водещия, Марешки разяснява също изказванията на Българска социалистическа партия и на президента, че ограниченията, наложени поради епидемията от ковид, били тирания.
„ Българска социалистическа партия и президентът не могат да си намерят ролята в цялата обстановка , усещат се в безтегловност, чудят се по какъв начин да влязат в медиите. На процедура, поради тях, Народното събрание заседава безусловно излишно два пъти. Никой не знае какъв брой от депутатите са инфектирани и разнасят вируса. ”
Лидерът на ВОЛЯ напомни, че измежду белезите на една тирания са – арести през нощта, безвластие, принуждение. „ Нито един естествен българин не може да каже, че такава е обстановката сега. Това е единствено в главите на върхушката в Българска социалистическа партия. Имам доста другари от членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия, те изобщо не споделят това мнение “, сподели още Марешки. Според него левицата тиражира неистина , че сега Народното събрание е разхлабен. „ Народното събрание ще се събира, когато би трябвало, с цел да взема решение неща, свързани с изключителната обстановка. ” Веселин Марешки даде и образец с началото на мандата на президента, когато Радев управляваше със служебно държавно управление. „ Тогава още нямаше парламент, само че никой не говореше, че президентът е деспот “, добави водачът на ВОЛЯ.
Според него обстановката е доста деликатна и мъчно се балансира сред това да се резервира животът и здравето на хората и естественият стопански темп . Марешки сподели, че като гледа какво става в Съединени американски щати, във Англия и в други страни по света, ограниченията у нас са доста положителни.
Лидерът на ВОЛЯ още веднъж сигнализира за спекулата в горивата.
„ Има ли далавера в цените на горивата? Задайте този въпрос на всички политици, освен на мен! Към днешна дата, плюс-минус, е към 25 стотинки за литър бензин на международните тържища, на дизела - към 38-40 стотинки. Говорим не за 100 грама, не за половин литър, а за литър! Нямам пояснение по каква формула у нас те стават 2 лв., 2 лв. и нещо до неотдавна, за литър. Убеден съм, че министър председателят ще се вслуша в предлагането на ВОЛЯ и ще направи държавна верига от бензиностанции. Това е спасението за България “, безапелационен бе Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР