Мерките на правителството и настъпването на лятото са помогнали за

...
Мерките на правителството и настъпването на лятото са помогнали за
Коментари Харесай

Правителствените мерки трябва да имат по-дълъг хоризонт, смята Росен Желязков

Мерките на държавното управление и настъпването на лятото са помогнали за превъзмогване на пандемията и стабилизиране на системите. Всички ограничения, които се взимат, би трябвало да имат по-дълъг небосвод. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия транспортният министър Росен Желязков. 

Относно " Случайни транспорти " министърът изясни, че се взимат обществени и стопански ограничения. Социалните са свързани със опазване на заетостта. " До момента по размер 60 на 40 подадени над 200 000 заявки, само че няма статистика съответно за транспортния бранш. Ще има и нова мярка за претовареност по ОПРЧР за не по-малко от 27 000 заети в автобусния превоз ", сподели още Желязков.

По думите му, заплащанията за БДЖ не са прекратени. " Всичко е обезпечено, в това число целеви вложения. В четвъртък ще бъде подписан контракт за нови локомотиви, тече и за 16 нови мотриси ", добави транспортният министър.

По мотив идния митинг на автобусните превозвачи в туризма в София, Варна, Бургас, Пловдив и Русе, министърът разгласи:  " Готови сме за разговор ". 

Относно пакета " Мобилност " министърът изясни, че са готови и импортирани оферти за изменение на равнище Европейски парламент. И разяснява, че по време на пандемията всички са разбрали какво значимо място има товарния транспорт. " Ако пакетът не бъде признат в оферти вид, ще заведем дело ", съобщи Росен Желязков.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР