Мерките на Националния кризисен щаб изглеждат достатъчно солидни и аргументирани,

...
Мерките на Националния кризисен щаб изглеждат достатъчно солидни и аргументирани,
Коментари Харесай

Адемов одобрява мерките срещу коронавируса

" Мерките на Националния спешен щаб наподобяват задоволително солидни и аргументирани, само че постоянно могат да бъдат допълнени ", съобщи в изявление за БНР Хасан Адемов - народен представител от Движение за права и свободи и ръководител на парламентарната комисия по обществена политика. По думите му най-важно е хладнокръвието и спокойствието, с цел да бъде мобилизиран целият медицински и публичен запас и да се предотврати разпространяването на ковид у нас.

" Важна е дисциплината и строго извършване на предписанията на органите, които се занимават с противоепидемичните ограничения ", добави той.

" Коронавирусът не е изключително рискова зараза ", изрично съобщи проф. Георги Михайлов, народен представител от Българска социалистическа партия. Той прикани да не се основава суматоха. По думите му международната суматоха е по-опасна от пандемията.

Проф. Михайлов сподели, че е уверен в професионализма на Националния спешен щаб и в решенията и рекомендациите му.

В предаването " Неделя 150 " двамата депутати разясниха и митингите на медицинските сестри, които започнаха от 1-ви март, както и барикадирането на пет сестри в постройката на Народното събрание. Според доктор Адемов е необяснимо, за какво блокадата се е оказала публично неприемлива: " Част от настояванията на медицинските сестри са обективни. Не бива да бъде сатанизирана тази група протестиращи ", съобщи той. По думите му мъчно могат да бъдат изпълнени някои от настояванията, като регистрирането на всички медицинските сестри като частна процедура, както и прекосяването на лечебните заведения от търговски сдружения в друга форма на битие, само че в условия на разговор могат да бъдат дефинирани по различен метод настояванията им и да им се изясни за какво някои от настояванията им не могат да бъдат осъществени.

Според проф. Михайлов обвиняванията против протестиращите медицински сестри са неприемливи и се съгласи с доктор Хасен Адемов, че е имало опит за сатанизирането им.

По думите на депутата има недостатъци в политиките на опазването на здравето и не може да се неглижира фактът, че българското опазване на здравето не е на равнището на упованията на обществото.

Той не се съгласи, че Българска социалистическа партия не показва опция на политиките на ръководещите и даде образец с предлагането им за смяна на ДДС-то за медикаментите и предлагането им децата до 14 години да бъдат освободени от лекарствена тежест:

" Имаме визия за възстановяване на опазването на здравето ", безапелационен беше проф. Михайлов и посочи, че тя е заимствана от европейските образци. Според него има сериозна кадрова рецесия в опазването на здравето.

Д-р Адемов съобщи, че Движение за права и свободи приканва за надпартиен консенсус по тематиката опазване на здравето, на което проф. Михайлов отговори, че и Българска социалистическа партия е предложила консенсус, само че към този момент 3 години не е открит, а към този момент се влиза в предизборна обстановка, което го кара да е черноглед за постигането му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР