Мерките, които взима държавата, за подпомагане на хората и бизнесите

...
Мерките, които взима държавата, за подпомагане на хората и бизнесите
Коментари Харесай

Деница Сачева: Ако спрем плащането на осигуровки, няма да има пари за помощи и пенсии

Мерките, които взима страната, за подкрепяне на хората и бизнесите по време на рецесията, се обезпечават от националния бюджет от една страна, а от друга, по-малка, с европейски средства. Няма по какъв начин като министър да поддържа да се спре заплащането на осигуровки и налози, тъй като това значи да спрем въобще заплащането на обществени помощи и на пенсии, те са взаимно свързани. Няма по какъв начин да спрем въобще приходите в хазната, а в същото време да чакаме от нея да има непрекъснати заплащания. Трябва да се откри рационалният баланс. Това съобщи министърът на труда и обществената политика в спор в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия.
Тя напомни, че все пак, страната е облекчила фирмите, които аплайват по ограниченията " 60/40 " и " 80/20 ". Не е наложително те да са платили осигуровките и налозите на чиновниците им, би трябвало единствено да са заявили, че ги дължат. Хората чакат сигурност от страната, само че имат свръхочаквания към държавните чиновници на първа линия, сподели още Сачева, представена от.
 Сачева добави листата на бизнесите, които могат да аплайват за 24 лева дневна отплата Сачева добави листата на бизнесите, които могат да аплайват за 24 лева дневна отплата
Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева добави заповедта за затворените бизнеси, чиито служащи могат да получават до...
" В Агенцията по заeтостта работят към 2200 чиновници. Преди рецесията те са работили със 1000 до 1500 поръчки на ден. Сега натискът върху тях е за над 10 000 поръчки, зaщото всички ограничения, които изпълняваме сега - " 60/40 ", " 80/20 ", " Заетост за теб " и новата мярка за 24 лв. дневно при затворен бизнес, минават през бюрата по труда ", изясни общественият министър. Що се отнасяло до ограниченията, които се извършват от Министерството на труда и обществената политика, стремежът бил да няма никакво закъснение в обработката на документите. Специално по мярката " 60/40 " пък на българския бизнес били изплатени към този момент 565 млн. лева За разлика от други страни, безработицата у нас е едноцифрено число – 6,9%, като наред с хората, изгубили работа през целия интервал на рецесията до момента, други 183 000 са намерили работа, сподели още Деница Сачева. Тя прикани освен безработните, само че и хората, които не получава обезщетение, да се записват електронно в бюрата по труда. От там ще получават освен разгласи за работа, само че това ще има даде достъп до повече информация и услуги.
" Беше увеличено обезщетение за безработица от 9% на 12% и беше продължен срокът за изплащането му от 4 на 7 месеца. Бюрата по труда непрестанно се стараят да намерят работа на хората, които търсят. Върши се доста работа във връзка с безработните и понижаване на техния брой ", сподели Сачева. Между 600 000 и 700 000 души са били подкрепени досега посредством другите ограничения на общественото министерство, в това число с помощи за отопление, топъл обяд, предоставяне на пакети с храни патронажна грижа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР