Мерките, които в момента се прилагат в България заради конфликта

...
Мерките, които в момента се прилагат в България заради конфликта
Коментари Харесай

Без по-строги мерки заради конфликта в Израел

Мерките, които сега се ползват в България поради спора в Израел, са съответни и не се постанова да бъдат изменени. Остава засилена защитата единствено на обособени обекти, които се считат за по-рискови: летища, гари, синагоги, посолството на страната Израел, места, на които има еврейски общности или израелски туристи.

По отношение на всички останали институции равнището на заплаха е най-ниското допустимо. Държавата има подготвеност да реагира бързо при смяна на обстановката.

До този извод стигна Съветът по сигурността към министър-председателя, който заседава през днешния ден. На него са прегледани подробни настоящи отчети на Министерството на вътрешните работи, Държавна организация „ Национална сигурност “, Държавна организация „ Разузнаване “ и Служба „ Военно разузнаване “.

Информацията за българска гражданка, държана като пленник в Газа, досега не е доказана. Проверяваме я деликатно, съобщи министър председателят акад. Николай Денков във връзка медийни изявления.

Според него към този момент не се следи активизиране на ислямската организация „ Хизбула “ и обстановката все още е малко по-спокойна по отношение на тази от преди няколко дни.

„ Текат съществени дипломатически договаряния, в това число и на доста високо политическо равнище. Всички опасности съществуват, само че кой от тях ще се осъществя зависи от това какъв ще е резултатът от дипломатическите старания “, сподели министър-председателят.

Той се надява, че обстановката ще се успокои, само че не подценява и вероятността за внезапна ескалация. Държавата е подготвена и за този вид.

Съветът по сигурността прегледа и одобри също годишния отчет за положението на националната сигурност в Република България за 2022 година

Той ще бъде изпратен към Министерския съвет, където би трябвало да бъде признат публично, а по-късно ще бъде показан в Народното събрание.

Още за функционалностите и състава на Съвета по сигурността може да прочетете ТУК.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР