Мерките, които прокурорската колегия ще вземе, в близко бъдеще ще

...
Мерките, които прокурорската колегия ще вземе, в близко бъдеще ще
Коментари Харесай

Предстои окрупняване на прокуратурите

Мерките, които прокурорската гилдия ще вземе, в близко бъдеще ще решат въпроса с недоокомплектованите бройки в обитаемоте места.
Това заяви през днешния ден в Разград основният прокурор Сотир Цацаров.
"Тези ограничения ще доведат до уедряване на прокуратурите, основаване на териториални отделения по места и реализиране на доста по-голяма подвижност на прокурорите, без да е належащо те да бъдат командировани или особено назначавани на тези места, в които има дефицит на прокурори ", сподели в Разград основният прокурор, представен от Българска телеграфна агенция.
Цацаров посочи, че не става въпрос за закриване на прокуратури, а за идея, която е надалеч по-различна от сегашната.
Недостигът на фрагменти в Разградска област не се отразява толкоз на работата, колкото в други райони, където проблемите са по-големи. Най-тежко в региона е ситуацията в Кубратската районна прокуратура, където работи единствено един прокурор.
На въпрос за инспекциите в лечебните заведения Цацаров разяснява, че те изследват дали има еднакъв предмет на активност на здравните заведения, в които има частни структури. Към 30 март се чака финален отчет на Министерството на здравеопазването, като ще бъдат обхванати и други здравни заведения.
Проверки се водят и по отношение на имейли, в които се сигнализира за тежко положение на банкови институции, в които са влоговете на получателите им. Целта е дестабилизация на съответната банка, изясни основният прокурор.
Цацаров даде добра оценка на работата на прокурорите в Разградска област, което е и един от мотивите за визитата му тук, на днешното отчетно заседание на Окръжната прокуратура. Той ще връчи персонално и почетен знак на зам.окръжния прокурор Антония Донева, която се пенсионира, и към която изрази мощно почитание. В Разград не е идвал основен прокурор от 18 години насам.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР