Мерките, които приложихме с изискването за зелен сертификат за преболедуване,

...
Мерките, които приложихме с изискването за зелен сертификат за преболедуване,
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Зеленият сертификат не ограничава, а дава свобода

Мерките, които приложихме с условието за зелен документ за преболедуване, тестване и имунизация, работят. Хората в страната не поради контрола за ограниченията, а тъй като схващат значимостта на мярката, съблюдават условията за зелен документ. Това е най-големият ни триумф, тъй като хората го одобриха. Хората го вършат не поради контрола, а тъй като няма различен метод, безапелационен бе служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред Българска национална телевизия. 

„ Това са най-удачните и верни ограничения “, сподели той.
 Социолози, артисти и златни девойки разискаха с Кацаров по какъв начин да се увеличи темпа на имунизация Социолози, артисти и " златни девойки " разискаха с Кацаров по какъв начин да се увеличи темпа на имунизация
Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и екипът му организираха среща с представители на Обществения съвет, основан с...

По думите му зеленият документ не лимитира, а дава независимост да се върви на работа, спектакъл, ресторант, на стадиона. Без зеления документ щяхме да бъдем в обстановка на локдаун, отсече Кацаров. 

Служебният здравен министър предизвести, че здравната система е доста натоварена сега, като не пропусна да благодари за работата на медиците на първа линия. Това е най-тежката до момента епидемиологична вълна, най-продължителната епидемиологична вълна в третия месец от нейния кипеж, уточни Кацаров. 

Според Стойчо Кацаров с изключение на коронавирус отделенията и реанимациите, доста добре работят коронавирус зоните. Той насочи въпрос от студиото на Българска национална телевизия: Да виждате някъде безпорядък, комплициране в Спешна помощ?

Протестите на партиите от ограниченията са за гласовете на антиваксърите. Нашият народ не е надъхан антиваксърски, а е разлъчен и не е уверен, уточни служебният здравен министър, като предизвести, че тези, които разчитат на антиваксърските гласове - бъркат. 

Кацаров добави, че ще има спомагателни ограничения към това, което беше предприемано към предходните два избора – 4 април и на 11 юли. В последната седмица не се вижда повишаване на броя на случаите, а се вижда, че хората съблюдават ограниченията и това дава резултат, удовлетворен е Стойчо Кацаров. 
 Директорът на „ Пирогов ” за борбата с Коронавирус: 9 от 10 индивида в реанимацията умират Директорът на „ Пирогов ” за борбата с Коронавирус: 9 от 10 индивида в реанимацията умират
" 9 от 10 индивида в реанимацията на „ Пирогов ” умират. Такива са и числата в другите лечебни заведения. Важен е обаче процентът на гибел...

В държавната болница „ Лозенец “ са удвоени броят на реанимационните кревати. Благодарение на всички ограничения здравната система се оправя добре, добави Кацаров. 

Той уточни, че обстановката е доста сложна в страната, малко са имунизираните, само че методът да излезем от обстановката е, като се имунизираме. 

По отношение на връщането на децата в учебно заведение, Кацаров разясни, че от понеделник са основани условия и правила учениците да се върнат на учебно заведение, избрани са разпоредбите и изискванията в безвредна среда учениците да се върнат в учебно заведение. Ролята на Министерство на здравеопазването е да дефинира разпоредбите и изискванията, при които учениците да учат присъствено, без да основава епидемиологичен риск. Ако средата в учебно заведение е безвредна и ще бъде безвредна, в случай че всички не са инфектирани в този миг, като може да се откри посредством тестване, може да се пристъпи към присъствено образование без висок епидемиологичен риск, изясни Кацаров.

По думите на Кацаров е обикновено да има хора, които се съмняват, двоумят и тормозят, само че от другата страна са децата. Трябва да създадем по този начин, че това, което се случваше до момента, да не се повтаря повече и децата да учат месеци наред онлайн. Аз не се тормозя от това, че има страхове, само че опасенията, които се показват се здравословни, тъй като ще оказват помощ по най-хубавия метод да се оправим и да покаже, че щадящите проби не са нездравословни, разяснява още служебният здравен министър. 

Той акцентира, че е значимо да бъде обезпечена безвредна опция на децата да учат в учебно заведение, а не онлайн. Има ли друга опция? Коя е другата опция децата да вървят присъствено на учебно заведение?, запита служебният здравен министър, като прикани хората да се имунизират. 
 Кацаров не вижда учредения за локдаун и отговори на недоволството против него Кацаров не вижда учредения за локдаун и отговори на недоволството против него
„ Те стачкуват против сегашните ограничения, какво остава локдаун ”. Това сподели служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров, кой...

Още:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР