Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която

...
Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която
Коментари Харесай

Шефът на Гранична полиция: Буферният паркинг нормализира преминаването на ТИР-ове

Мерките, които бяха взети от страната и като организация, която беше направена с локалната администрация, дават резултат, акцентира основен комисар Светлан Кичиков на граничен пункт Капитан Андреево. Той уточни, че камионите към този момент са в самия байпас и вървят обикновено. За 24 часа през краткотрайния паркинг на бившето летище „ Узунджово “ са минали 600 автомобила. По думите му нощес на паркинга е имало единствено 39  товарни автомобила и посочи, че там се престоява не повече от 3 – 4 часа.  Ние не ги глобяваме, само че мисля, че е по добре да бъдат на краткотрайния паркинг, в сравнение с да бъдат на автомагистралата, където се основават предпоставки за пътни произшествия. Днес е вторият ден от въведената организация. 

На автомагистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си отпътували, за тях ще има наказания – по Закона за придвижване по пътищата.  В този сектор, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни катастрофи, починали са петима и 30 са потърпевши, заяви шефът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков.

На ГКПП- Капитан Андреево от през вчерашния ден са инсталирани 14 термокамери, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Петко челник три, които се обслужват от чиновници на РЗИ.

Директорът на Гранична полиция съобщи, че на Дунав мост има проблем, защото от румънска страната са въвели режим, сходен на нашия и обработката става по-бавно.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт - Кулата – на гръцка територия има колона от към 3 - 4 км от товарни коли. Към момента на пункта работят шестима чиновници, изпратени са още двама за обработването на документите, само че се забавя, защото всеки водач, които идва в България подпълва бланката от РЗИ, с цел да бъде карантиран. Смятам, че казусът ще бъде решен в най-скоро време, добави още основен комисар Кичиков.  

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР