Мерките досега частично изключваха руските експортни газопроводи, тъй като те

...
Мерките досега частично изключваха руските експортни газопроводи, тъй като те
Коментари Харесай

Германия е срещу решението на САЩ да затегнат санкциите срещу Русия

Мерките до момента отчасти изключваха съветските експортни газопроводи, защото те засягат основни немски ползи.Германия и Австрия подлагаха на критика новите американски наказания против Русия, които са ориентирани против противоречивия газопровод на Москва до Европа " Северен поток 2 ", описвайки ги като противозаконна опасност за енергийната сигурност на Европейски Съюз, написа Financial Times.

Американският Сенат гласоподава с 97-2 в поддръжка на ограничения, които стягат съществуващите наказания против Москва и прибавят нови рестрикции, които се прицелват в компании, поддържащи съветските " тръби за енергиен износ ". В взаимно изказване Берлин и Виена показват, че ограниченията ще доведат до " нов и доста отрицателен стадий от европейско-американските връзки ".

Конфликт Вашингтон - Берлин

Действията на Сената заплашват да нарушат деликатния трансатлантически консенсус по отношение на глобите против Русия, направляван от канцлера Ангела Меркел, който до момента отчасти изключваше съветските експортни газопроводи, защото те засягат основни немски ползи. Това задълбочава спора сред Вашингтон и Берлин, който се разви след встъпването в служба на президента Доналд Тръмп.

" Европейските енергийни доставки са европейски, а не американски въпрос ", се показва в изказването, направено в съдействие с немското външно министерство. Самата Меркел евентуално ще бъде по-внимателна в рецензиите към американския Сенат, защото тя от дълго време е внимателна по отношение на плана " Северен поток ", против който се афишират Полша и други източноевропейски страни.

И въпреки всичко взаимното изказване е извънредно остро. " Не можем да допуснем опасността от противозаконни външни наказания против европейски компании, които вземат участие в развиването на европейските енергийни доставки ", се споделя в документа.

Санкциите против Русия осветляват опозицията против " Северен поток 2 ". Те могат да обиден европейски енергийни компании, в това число Shell и OMV, които финансират тръбопровода.

Действията на Сената демонстрират гнева във Вашингтон по отношение на обвиняванията, че Русия е правила хакерски атаки против Съединени американски щати предходната година за да се намеси в президентските избори. Измененията изискват и утвърждението на Камарата на представителите, където не се чака огромна съпротива.

Санкциите стават закон

Предложенията на Сената също по този начин трансформират съществуващите наказания в закон и затрудняват вероятно бъдещо решение на Белия дом да облекчи наказателните ограничения. Този детайл беше включен поради предходни опасения, че Тръмп може да обмисли разхлабването на глобите против Русия като част от договорка за поощряване на по-голямото съдействие с Москва по разнообразни въпроси.

Русия се надяваше, че американския президент ще схване по-омекотена позиция във връзка с Русия спрямо неговия предходник Барак Обама. Тези очаквания обаче изчезнаха, откакто Тръмп стана все по-въвлечен в следствието на ФБР за вероятни връзки сред акцията му и Москва.

" Северен поток 2 " е постоянно подложен на критика поради изказванията, че ще усили европейската взаимозависимост от съветските доставки. Но взаимното изказване на Берлин и Виена твърди, че задачата на Съединени американски щати в действителност е да разширят експорта си на полутечен природен газ за Европа и че възприемат газопровода като конкуренция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР