Мерките дават резултат. Всеки вторник на сайта на института се

...
Мерките дават резултат. Всеки вторник на сайта на института се
Коментари Харесай

Доц. Гломб посочи кои хора не трябва да се ваксинират

Мерките дават резултат. Всеки вторник на уеб страницата на института се разгласява резултата на седмична база и има мъничка наклонност за спад. Това съобщи в телевизионно изявление доцент доктор Любомира Николаева-Гломб - вирусолог, завеждащ поделение "Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

"14 дни не са задоволителни. Трябва повече време, с цел да забележим спад. Болестта има дълъг инкубационен интервал. Не съм експерт по здравен мениджмънт, само че когато става въпрос за разхлабване на ограниченията, по какъв начин да гледаме околните на тези 190 индивида, които са умряли през вчерашния ден. Аз като доктор виждам откъм чисто човешкия аспект на нещата. Не мога да оповестявам известия за гибел, в случай, че съгласно мен при едно стягане щяха да са по-малко ", уверена е тя.

"Ако обичате възрастните си родители, носете маски. Натрупаха се задоволително данни, които потвърдиха, че децата не са мотор на пандемията. Това са работещите хора. Ваксината единственият метод, по който актуалната просвета може да се бори ", изясни вирусоложката.

"От 8-ми декември имаме безусловно пояснение на трета фаза на имунизацията на Pfizer. Имаме научно познание, което е гратис. Този, който е болен сега, не може да се имунизира. Ваксинира се здрав човек. Не може да се имунизира човек, който скоро е преболедувал, тъй като към момента няма мощен имунитет ", добави доцент Гломб.

Тя заключи, че хората с тежки съпътстващи и неконтролирани болести са тези, които не би трябвало да се имунизират, макар че стартират проби върху такива хора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР