Мерките бяха бързо разхлабени. В НС има едно надпреварване за

Мерките бяха бързо разхлабени. В НС има едно надпреварване за ...

Валери Симеонов за снимките на Борисов: Жена е, другото би било обидно!.


Мерките бяха бързо разхлабени. В НС има едно надпреварване за разхлабването им. Не се слуша Щаба, а тези 5 души изнесоха всичко на раменете си. Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят. Това заяви  лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в ефира на Нова телевизия.

"Нямаме най-важното условие - контролът. Пътувам из България и масово не се носят маски. По бензиностанциите ти правят кафе и ти го дават, а маската им  е под брадата. Хората трябва да бъдат плашени. Бих допълнил заповедта на Ананиев - да се глобяват с 300 лева всеки един работник, които обслужва без маска. Няма контрол, защото определено полицията не се върши работата.  Трябва да има гражданско самосъзнание и да се сигнализира къде има струпване на хора", заяви още той.

От НФСБ искат: Безплатно море за 2020 и подкрепа на туризма

По думите му събота и неделя плажовете са пренаситени от хора. Според него около 300 000 души на първа линия в борбата с коронавируса и те ще получат ваучери от 210 лева за почивки. "В туризма нещата се развиват правомерно. Ваучерите работят. Министерството трябва да налага санкциите на отделните тарикати. Имаме добро начало на туристическия сезон. Моята критика е насочена към това, че мярката 60/40 за туризма не преработи", каза още той.

Валери Симеонов: БСП преминава от скандал в скандал – виждаме дребнава и повърхностна опозиция

Попитан за шашмите по плажовете като такса барбарон - 6лв, той заяви, че това подлежи на тежка санкция. "Няма заведения извън концесионния договор, щом е на плажа е предмет на договора. Тук го няма контролът. Министерство на туризма трябва да глобява", категоричен е лидерът на НФСБ.

Що се отнася до снимките от спалнята на Борисов, той заяви, че мисли, че е жена, защото другото би било изключително обидно. "Трябва да се установява дали има монтаж на тези снимки или не", каза още Симеонов.

Източник: novini.bg