"Мерките 60/40, 80/20 помогнаха да се запазят хиляди заводи и

...
"Мерките 60/40, 80/20 помогнаха да се запазят хиляди заводи и
Коментари Харесай

Борисов: Експертният кабинет ме устройва най-много, ще мога да си работя за партията

"Мерките 60/40, 80/20 помогнаха да се запазят хиляди фабрики и стотици хиляди работни места, по тази причина безработицата в България е към 7%, до момента в който в Съединени американски щати, Англия, другите европейски страни минава 25-30%. " Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти при инспекцията на строящия се сектор на автомагистрала "Хемус " край Буховци.

"Светът влиза още веднъж във втора вълна. Ние в България направихме по този начин нашите ограничения, че да не можете да усетите пандемията. Имаше доста мощно стягане, когато като цунами вървеше през света. Тогава ние безусловно затворихме всичко, тя мина и цяло лято имаше туризъм ", акцентира той.

"За мое огромно страдание Европа не се съгласи да направи общомедицински протокол. Отново влизат неподготвени в рецесията. Има доста значими решения да се взимат в Европа. Дано октомври да го създадем ", уточни министър председателят.

Борисов разяснява шпионския скандал у нас с присъединяване на двама съветски дипломати.

"Пред съветския президент Владимир Путин преди няколко години заявих, че на територията на България не позволяваме такива неща. Прокуратурата е доста прецизна в това отношение. За да работят ДАНС и прокуратурата, значи има задоволително информация”, съобщи министър председателят.

Във връзка с желанието на Движение за права и свободи за сформиране на експертен кабинет, министър-председателят означи, че казусът на сегашната обстановка е, че доста от извънпарламентарни парии са се разцепили и не са съумели да влязат в Народното събрание. "Оформиха се няколко политически плана, които са длъжни да "загряват към пистата ", с цел да си подберат гласоподаватели. Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна изгода. Не значи обаче, че на всеки, който му се приискат избори, да ги провеждаме”, посочи Борисов.

"Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-вече, както и мен, тъй като мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови тематики. Важните тематики за България ги свършихме в този мандат - двойно нарастване на заплатите и приходите. 60 милиона за висшите образователни заведения сигурно от новия бюджет, нулева миграция, което услужливо всички не помнят, водеща роля в района, влизането в еврозоната, банковия съюз. Експертен кабинет е верен, в случай че има висока политическа просвета във всички ", счита министър-председателят. "Всички, които желаят да влязат в Народното събрание, ги познавам доста добре - едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, зная им качествата ", добави той.

Борисов акцентира, че разговорът сред Министерския съвет и Президентството върви сполучливо. Коментирали се генералитета, посланиците и мероприятията.

Премиерът обаче е на мнение, че президентът Румен Радев към този момент е политически състезател. Той не бил равно далечен и неутрален. "Той е доста мощно политически декориран. Към коя политическа партия – дали ще е нова, към Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи, които го избраха, сигурно не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект”, безапелационен бе Борисов.

"Много пъти съм изяснил по какъв начин неговите хора ме сготвиха по един обикновен метод с една прелестна госпожа, която пристигна и нащрака в мое неявяване всичките тези работи. Направиха го по съвършен метод, шапка им смъквам. Много добре бяха разучили обстановката, години наред са се готвили за един сходен миг. Грешката им беше, че пуснаха клипа, с който се снима спалнята, къщата, сервизните пространства, в мое неявяване “, разяснява министър председателят.

"Като ченгеджийска интервенция я направиха фантастично, не инцидентно единствено той го повтаря – тъй като най-близкото негово обграждане го свърши това ", безапелационен беше Борисов.

Той напомни и за записите с присъединяване на президента и сподели, че в тях той прикрива инспекция - "А неговите записи – където той хъка, тъга, са със законни механически средства? "

"За мен казусът е завършен, взел съм си поуките. И по-късно майсторски започнаха да подреждат други неща – примерно убийството на манекенка в Гърция – цялостна неистина. После – Борисов деребейства с гангстери, а гангстерът се оказа австрийският канцлер. Мога да ви дам образци с къщи, острови и други ", добави Борисов.

Той означи, че в случай че си подаде оставката, няма защо да приказва с Радев. Тогава ще отиде "под прозорците му ". "Ще пристигна и това време - Орешаровото ", сподели министър председателят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР