Мерки за реакция във връзка с бежанската ситуация около Солун

...
Мерки за реакция във връзка с бежанската ситуация около Солун
Коментари Харесай

Борисов: Има проблем по границата с Гърция, насищаме с техника и хора

Мерки за реакция по отношение на бежанската обстановка към Солун бяха разисквани на днешното незабавно заседание при министър-председателя Бойко Борисов.
 Съвещание при Борисов, вземат решение за войски по границата с Гърция поради мигранти
Тази заран министър председателят събра в Министерския съвет вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и управлението на Гранична полиция, оповестиха от Министерски съвет. 

Министър-председателят обърна внимание, че протичащото се е тъкмо в навечерието на европейските избори, във време, в което 95% от миграцията е намаляла в Европа. Помните какъв брой тежък бе Балканският път, успяхме да се оправим тогава. Границата с Турция се пази добре, споразуменията работят, само че с Гърция е проблем, означи министър председателят Борисов и обърна внимание, че тъкмо към Солун, в Гърция се развиват тези процеси. 

Жандармерията е там, армията има подготвеност, насищаме с техника и хора, с цел да може да опазим страната, означи Борисов. По думите му би трябвало да има подготвеност за задържане на бежанци, тъй че да не се разпилян из страната.

Министър-председателят разпореди да се видят центровете, да се вземат всички ограничения, службите да подават навреме информация за ситуацията, в случай че е належащо да се усилят ГКПП-тата по южната граница. Боцев е в подготвеност със силите със особено предопределение, да се надяваме, че няма да стигаме до подобен вид, само че всичко би трябвало да се проиграе, добави министър председателят Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР