Мерки за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -

...
Мерки за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -
Коментари Харесай

Нападателите на горския остават в ареста

 Мерки за неотклонение “задържане под стража " наложи Районен съд - Варна на трима мъже, привлечени като обвинени за причиняване на телесна щета на горски жандарм и за приложимост на мощ и заплашване за насила на орган на властта да извърши или да пропусне нещо по работа.

Районен съд - Варна почете настояването на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с тримата обвинени, надлежно на 30, 37 и 40-годишна възраст. Спрямо тях са предявени обвинявания по чл.131, алинея 2 (средна телесна щета на длъжностно лице при осъществяване на службата или функционалността му) и по член 269, алинея 1 от Наказателния кодекс (употреба на мощ и заплашване за насила на орган на властта). Предвиденото в закона наказване за първото закононарушение е отнемане от независимост от 3 до 10 години, за второто – до 6 години отнемане от независимост.

Деянията са осъществени на 26 юли 2019 година, по време на осъществяване на отговорностите на горски стражари на територията на Държавното ловно стопанство в Шерба по отношение на извършители. В резултат на нанесени удари е потърпевш един от чиновниците, който е със счупена ръка.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано съмнение за съпричастност на тримата обвинени към действието, както и до съществуване на действителна заплаха да извършат закононарушение или да влияят върху очевидци. Като взе поради метода на осъществяване на действието, демонстрираното брутално тъпчене на закона, неналичието на задръжки и безпардонното държание по отношение на държавни чиновници, изпълняващи функционалностите и отговорностите си по защита и запазване на горския фонд, съдът счете, че следва да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на определенията по ограниченията е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делата са планувани пред Варненския областен съд за 7 август т.год. от 13 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР