Мерки за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -

...
Мерки за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -
Коментари Харесай

Тикнаха в ареста мъж, свил биберон и памперси във Варна

Мерки за неотклонение “задържане под стража " наложи Районен съд - Варна на двама души, като първия, който бе пратен в ареста, е направил комично закононарушение – свил чанта с бебешки аксесоари.

Съдът почете импортирано искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 35-годишен мъж, притеглен като обвинен за кражба в условия на продължавано закононарушение и рисков рецидив. Спрямо него са предявени обвинявания, че през нощта на 8 април т.г., поредно от междуетажни площадки на жилищна постройка в необятния център на Варна е лишил тротинетка и чанта с бебешки и дамски такъми. Деянието е тежко съзнателно, наказуемо с отнемане от независимост от две до 10 години.

Съдът одобри, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието, както и че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение.

Също мярка “задържане под стража " взе Районният съд и във връзка с различен 35-годишен мъж, притеглен като обвинен за кражба на 3 броя колела от жилищна постройка в централната част на Варна, осъществена в два следващи дни, при изискванията на продължавано закононарушение. Съдът счете, че са налице обосновано съмнение за авторство на инкриминираното действие, както и заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. 35-годишният обвинен е осъждан за подобен тип незаконна активност, като във връзка с него кражбата се явява осъществена и в условия на рисков рецидив.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените ограничения. В случай на тъжби делата са планувани за разглеждане пред Окръжния съд за 17 април т.г. от 13 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР