Мерки. Монитор: В София пускат само коли с декларация и

...
Мерки. Монитор: В София пускат само коли с декларация и
Коментари Харесай

В София пускат само коли с декларация и служебна бележка; Има трети задържан за катастрофата с Милен Цветков

Мерки.

" Монитор ":

В София пускат единствено коли с декларация и служебна записка

Трикилометрова колона от коли чака на входа на София от автомагистрала " Тракия ". От Министерство на вътрешните работи оповестиха за БНР, че трафикът е по-малък от упования. Няма напрежение на пропускателните пунктове.

В 18:00 часа стартира вторият за деня времеви прозорец за влизане на транспортни средства в София преди утрешния първи работен ден след Великден. Автомобили ще бъдат пропускани до 20:00 часа, след инспекция от служителите на реда на място.

Право да влязат в столицата ще имат само представилите правилно попълнена декларация за пътешестване и служебна записка. В нея наложително към този момент би трябвало да се показва и телефонен номер на работодателя, с цел да могат управляващите да правят инспекция на предоставените данни.

Разследване.

" Сега ":

Има трети арестуван за злополуката с Милен Цветков

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е арестуван след тежката злополука, при която почина дългогодишният публицист Милен Цветков, заяви Българска национална телевизия. Георги Иванов е третият пасажер в джипа, ръководен от 22-годишния Кристиан Николов. Той обаче е избягал от местопроизшествието. В колата се е возило и момиче.

Часове по-рано за 24 часа беше арестувана и майката Кристиан. Десислава Пешева се е явила през днешния ден в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да бъде разпитана. Възможно е да й бъде повдигнато обвиняване за това, че е предоставила автомобила на сина си. Прокуратурата ще желае непрекъснат арест за обвиямия Кристиан Той е притеглен към наказателна отговорност за причиняване на гибел на различен участник в придвижването след приложимост на наркотични субстанции.



Статистика.

" Дума ":

14 нови случая с ковид у нас

929 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. През днешния ден са потвърдени още 14 нови случая, като 11 са в област София, 1 в област Смолян, 1 в област Сливен и 1 в област Хасково. Лабораториите не престават да работят.

268 са лицата с доказан COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия. 34 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина - към 20 април: 489 от записаните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 440 на дами.

76 са медицинските чиновници, при които е доказана коронавирусна зараза.

Регистрираните случаи по информация, предоставена от Националния действен щаб, са в областите: Благоевград - 21; Бургас - 33; Варна - 25; Велико Търново - 11; Видин - 23; Враца - 2; Габрово - 4; Добрич - 13; Кърджали - 13; Кюстендил - 21; Ловеч - 2; Монтана - 18; Пазарджик - 16; Перник - 8; Плевен - 18; Пловдив - 38; Русе - 7; Силистра - 2; Сливен - 22; Смолян - 33; София - 545; Стара Загора - 32; Хасково - 14; Шумен - 4, Ямбол - 4.

Болници.

" 24 часа ":

Децата на доктор във вторник и четвъртък, майките със записан час

Отваряне на лечебните заведения за планови интервенции и пациенти, обновяване на женските съвещания и имунизацията на децата стартира от през днешния ден, откакто министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед за разхлабване на противоепидемичните ограничения.

Плановите интервенции, имунизацията на децата и консултациите на бременните дами бяха спрени след 3 март, когато в началото бе оповестена елементарна грипна зараза, а след това и изключителното състояние поради заплахата от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР