Мерки. Монитор: При ръст на болните: Връщат маските в тролея

...
Мерки. Монитор: При ръст на болните: Връщат маските в тролея
Коментари Харесай

При ръст на болните: Връщат маските в тролея и магазина; Цветанов планира да участва в изборите догодина

Мерки.

" Монитор ":

При растеж на болните: Връщат маските в тролея и магазина

Маските в тролейбусите, метрото и целия градски превоз, както и в магазините ще станат отново наложителни, в случай че случаите с COVID-19 тръгнат застрашително нагоре. Това сподели пред " Монитор " заместител - началникът на Националния действен щаб и шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му те ще би трябвало да бъдат носени и на всички закрити публични места.

" След 15 юни, когато те отпадат и ще се носят по избор от хора, които се усещат заболели, имаме проект по дни. Ако се усилват случаите, в случай че имаме усложнения в очистване на огнищата, някои от ограниченията ще се върнат ", сподели още проф. Кантарджиев.

Планове.

" Дума ":

Цветанов възнамерява да взе участие в изборите следващата година

Цветан Цветанов възнамерява да се включи в парламентарните избори следващата година със личен политически план. Това стана ясно от изявление на някогашната дясна ръка на Борисов в ГЕРБ пред БНР. Цветанов разказа бъдещата си партия като дясноцентристка, с евроатлантически ценностни, която " ще включва интелигентни хора ". По думите му окончателното решение дали ще направи партия, той ще вземе до два-три месеца. Недоверието в сегашните политици било огромно и хората имали потребност от нови планове.

Цветанов подлага на критика дълго настоящия кабинет. Според него държавното управление на Бойко Борисов не предлага икономическа тактика, а страната имала незабавна потребност от такава.

Скандал.

" Сега ":

Горанов към Божков: Стига с този панаир

Финансовият министър прикани предприемача да даде съответни доказателства за изказванията си

" Твърденията на предприемача Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се завършва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет? ". Така финансовият министър Владислав Горанов разяснява обвиняванията на предприемача отпреди 2 дни към него за корупция и рекет. Чрез поредна обява във " Facebook " укриващият се в ОАЕ предприемач, който е с повдигнати у нас обвинявания за данъчни измами и други престъпни действия, описа, че е бил принуждаван да съобщи лотарийния си бизнес безплатно на посочен от Горанов индивид.

" Аз в случай че имах терзания, нямаше да приказвам с вас. Какви доказателства? Едни торби големи с пари, давани пред очевидци. Как си ги представяте тези неща? ", добави Горанов, представен от Би Ти Ви.

Полфрийман.

" 24 часа ":

Цацаров: Сдружението на Полфрийман бе основано благодарение на Хелзинкския комитет

По време на моя мандат се развиха значително събития, свързани с наказателно произвеждане против Джок Полфрийман. Същевременно обаче то има предистория, тъй като през 2012 година за първи път бе предписан отвод за трансфер. Моят предходник - проф. Борис Велчев, отхвърли трансфер към Австралия, по искане на Департамента на основния прокурор на Австралийския съюз ", съобщи Сотир Цацаров.

По думите му оттова - нататък нещата е поел точно той.

" Всъщност, при един диалог с проф. Велчев, на мен ми стана ясно, че той сподели, че не ми завещава един парещ картоф, тъй като този картоф към този момент не е парещ. Той го е разрешил, само че този проблем ще поражда и ще нараства - от ден на ден и повече ", добавя Цацаров, представен от NOVA.

" Имаше поради целия интернационален напън, на който той е бил подложен. До немалка степен признавам, че тогава го погледнах с известно съмнение. Впоследствие разбрах, че сътрудника е бил безусловно прав ", показва някогашният обвинител номер едно.

През 2012 година обаче се случва и още нещо. " Джок Полфрийман към този момент е в пандиза. Именно тогава той основава Българското затворническо придвижване за рехабилитация. Малка детайлност, дребна - само че доста значима, че това Сдружение е основано с правната и финансовата помощ, под финансова разбирам заплащането на съответните държавни такси, на Българския Хелзинкски комитет ", изяснява Цацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР