Мерки как да се подпомогне просперитетът на Великобритания след Brexit

...
Мерки как да се подпомогне просперитетът на Великобритания след Brexit
Коментари Харесай

Мерки след Brexit в словото на кралицата пред парламента

Мерки по какъв начин да се подкрепи просперитетът на Англия след Brexit ще заемат централно място в речта на кралица Елизабет Втора пред Народното събрание в понеделник. Това показаха държавни източници от „ Даунинг стрийт “ 10, представени от BBC.
Ще бъдат показани и проектите за преустановяване на свободното придвижване на жители на Европейски Съюз в Обединеното кралство и за обезпечаване на по-бърз достъп до медикаменти.
Министри оповестиха, че договорката за Brexit е „ приоритет “ и се надяват съглашението да бъде утвърдено от Камарата на общините „ навреме “. Лондон и Брюксел обаче към момента водят договаряния преди основна среща на върха, като източник от „ Даунинг стрийт “ 10 показва, че диалозите са „ на много отдалечен стадий от постигането на договорка “.
Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври и срещата на европейските водачи в четвъртък и петък се преглежда като последния късмет да се реализира каквато и да било договорка преди крайния период за Brexit.
В момента към дузина английски представители водят извънредно „ интензивни механически диалози “ с сътрудниците си от Европейска комисия в Брюксел в опит да реализират ново съглашение за Brexit. Очаква се по-късно в неделя министър председателят Борис Джонсън да даде подробна информация на министрите от кабинета си по напредъка в договарянията в белгийската столица. Междувременно в първата тирада на кралицата за мандата на Джонсън, която монархът ще произнесе при откриването на парламентарния сезон в понеделник, се чака да очертае целите на държавното управление.
Според „ Даунинг стрийт “ 10 в тронното слово ще бъдат показани ограниченията, които ще разрешат на Англия да „ се възползва от опциите, които дава Brexit “, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР