Мерки.Дума:Само фирми с изрядна кредитна история ще ползват държавната помощОт

...
Мерки.Дума:Само фирми с изрядна кредитна история ще ползват държавната помощОт
Коментари Харесай

Преглед на печата

Мерки.

" Дума ":

Само компании с изрядна кредитна история ще употребяват държавната помощ

От Българската банка за развиване повдигнаха завесата към изискванията, които ще би трябвало да изпълнят компаниите и фирмите, които ще аплайват за заеми от ББР. Само такива с изрядна кредитна история ще бъдат одобрявани за заемите, обезпечени от Българската банка за развиване, стана ясно от думите на изпълнителния й шеф Стоян Мавродиев пред Българска национална телевизия.

Припомняме, че държавното управление реши да усили капитала на ББР с 500 милиона лв.. Тези пари ще подсигуряват заеми за бизнеса.

Мавродиев изясни, че парите би трябвало да стигнат до дребния и междинния бизнес. Важно изискване е компаниите да са с изрядна кредитна история. От обезпечените заеми ще могат да се възползват както досегашни клиенти на банките, по този начин и нови.

Измами.

" Монитор ":

Министерство на вътрешните работи предизвестява за нов вид измами

Възможни са опити за машинация по отношение на противоепидемичните ограничения, предизвестяват от ОД на МВР-Сливен след получени сигнали за незнайни лица, които пробвали да влязат в домове на възрастни хора под предлог, че би трябвало да осъществят стерилизация.

От полицията припомнят, че най-малко на този стадий общинската администрация не предлага сходна услуги, а дезинфекцията на входовете може да се провежда единствено от домоуправителите или от самите жители, живеещи там.

Хората би трябвало да са сигурни на 100 %, че в случай че на вратата им позвънят непознати лица, оборудвани с защитни дрехи и уреди и упорстват да дезинфектира пространствата вътре -това е опит за машинация или друго правонарушение.

Добри вести.

" Сега ":

15 от лекуваните българи пребориха ковид

Президентът разгласи, че компания е подготвена да подари на оперативния щаб система за следене на болестта и наличните лечебни заведения

15 от пациентите с ковид са изписани от болничните заведения, заяви през днешния ден следобяд шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Деветима от тях са с негативни проби. Шестима са в много положително положение и ще се долекуват у дома.

Общо 293 са записаните носители на ковид сега. В тежко положение са осем души - петима в " Пирогов ", един в " Света Анна " и трима в Благоевград. Общо в болница са 99.

По думите на ръководителя на Националния действен щаб има двама полицейски чиновници, които са инфектирани. Те не са хоспиталзирани, защото нямат тежка симтоматика.

Поздравления.

" 24 часа ":

Борисов: Членството на Северна Македония в НАТО ще ускори братските ни връзки

От през днешния ден Република Северна Македония е тридесетата страна-член на НАТО. Поздравявам нашите съседи с присъединението към Северноатлантическия контракт и чакам вътрешните промени в страната да продължат. Това написа министър председателят Бойко Борисов в формалния си фейсбук профил във връзка присъединението на югозападната ни съседка към Алианса.

" Необходими са още резултати в укрепването на върховенството на закона, свободата на медиите, промяната на бранша за сигурност, както и привеждането на въоръжените сили към стандартите на НАТО ", написа министър-председателят.

" Надяваме се, че взаимните действия сред нашите въоръжени сили в границите на НАТО ще допринесат както за развиването на отбранителните качества и оперативната съгласуемост, по този начин и да оказват помощ за развиване на братските връзки сред нашите две страни ", означи Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР