Меркел отново попада под прожекторите. Бившата германска канцлерка Ангела Меркел

...
Меркел отново попада под прожекторите. Бившата германска канцлерка Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел се появява за първи път след оттеглянето си

Меркел още веднъж попада под прожекторите. Бившата немска канцлерка Ангела Меркел ще дава отговор на журналистически въпроси довечера за първи път, откогато се отдръпна от политиката, заяви ДПА.

Наред с други неща, с неспокойствие се чакат мненията ѝ за политиката ѝ по отношение на Русия и връзките ѝ с президента Владимир Путин на фона на съветската инвазия в Украйна, показва организацията.

Според поканата 67-годишната Меркел желае да заеме позиция по " предизвикателните въпроси на нашето време " в диалог с репортера на немското списание „ Шпигел “ Александър Осанг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Събитието е проведено от издателство „ Ауфбау “ и театралната компания „ Берлинер отбор “.

Меркел се отдръпна от поста си след парламентарните избори предходната година. Тя беше канцлер на Германия от 2005 до 2021 година

През последните месеци Меркел споделяше, че не желае да приказва обществено, защото е отдръпнал се от поста водач, който не би трябвало да се намесва, откакто е отвън политическите процеси. Миналата седмица тя най-сетне съобщи, че поддържа всички старания на немското държавно управление, Европейски Съюз, Съединени американски щати, НАТО, Г-7 и Организация на обединените нации за " прекъсване на тази варварска нападателна война от страна на Русия ".

По време на мандата си Меркел постоянно се е стремяла да не позволява спиране на нишката на другарство с Путин, макар персоналната си злост към съветския водач, показва ДПА, само че работата ѝ по руско-германския газопровод " Северен поток 2 " стана обект на доста рецензии поради усилването на немската взаимозависимост от Москва, разяснява организацията.

Други тематики, които се чака да бъдат повдигнати довечера, са активността на Меркел след напускането на поста на канцлер и нейните проекти за бъдещето.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР