Меркел критикува плановете на някои провинции за отмяна на част

...
Меркел критикува плановете на някои провинции за отмяна на част
Коментари Харесай

Меркел критикува плановете за отмяна на ограниченията

Меркел подлага на критика проектите на някои провинции за анулация на част от рестриктивните мерки. Тя държи на разпоредбите за хигиена и отдалеченост. Междувременно стана ясно, че Германия ще анулира предизвестията за пътешестване до 31 страни.

Ангела Меркел гледа сериозно на проектите на някои федерални провинции за разхлабване на част от рестриктивните мерки, въведени поради опасността от разпространяване на новия ковид. Вчера стана ясно, че министър-председателят на Тюрингия Бодо Рамело има намерение да анулира рестриктивните мерки в провинцията на 6 юни. Малко по-късно и от Саксония пристигнаха сходни вести, написа " Дойче веле ".

Според канцлерката, провинциите би трябвало да се отнасят към ограниченията " деликатно и самоуверено ". Правителственият началник Щефен Зайберт разгласи, че съгласно Меркел рекомендациите и молбите не са задоволителни. Тя държи на обвързващите ограничения за съблюдаване на отдалеченост от 1,5 метра, както и на рестриктивните мерки при събиранията на хора и разпоредбите за хигиена. Защото в случай че тези правила не се съблюдават, триумфите, реализирани през последните месеци в Германия против пандемията, може да се окажат напразни, разгласи Зайберт.

През последните седмици канцлерката Ангела Меркел организира многочислени видеоконференция с министър-председателите на обособените федерални провинции, в границите на които обсъждаха ограниченията и рестриктивните мерки. Всяка провинция обаче сама може да реши по кое време кои правила приема или анулира.

Мнозина показаха опасението, че в случай че Тюрингия и Саксония фактически анулират рестриктивните мерки, и други провинции може да последват образеца им. А това би било рисково. Защото рискът към момента е огромен. Премиерът на Бавария Маркус Зьодер назова проектите на Бодо Рамело " съдбовен сигнал ". И водещият немски вирусолог Кристиан Дростен се изрече сериозно и съпостави проектите на Рамело с шведския модел. Междувременно министър-председателят на Тюрингия даде на заден ход и разгласи в изявление, обещано в понеделник вечерта, че и отсега нататък жителите на провинцията ще носят маски в публичния превоз и магазините.

Малко откакто проектите на Бодо Рамело бяха оповестени, в медиите се появи известието, че от канцлерството имат намерение да удължат рестриктивните мерки за контакти сред хората до 5 юли.

Междувременно стана ясно, че Германия има намерение да анулира предизвестията за пътувъне до 31 страни, издадени от външно министерство поради пандемията от ковид. Става дума за 26-те сътрудници на Германия от Европейски Съюз, както и Англия, Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн. От 15 юни нататък предизвестията би трябвало да не важат. За останалите страни по света обаче те остават в действие.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР