Меркел: Ислямът е част от Германия! Ислямът е част от

...
Меркел: Ислямът е част от Германия! Ислямът е част от
Коментари Харесай

Меркел: Ислямът е част от Германия!

Меркел: Ислямът е част от Германия! Ислямът е част от Германия, съобщи канцлерът Ангела Меркел в първата си тирада пред Бундестага след преизбирането й за четвърти мандат. Тя посочи, че сега в  страната живеят към 4,5 милиона мюсюлмани и тяхната вяра към този момент е част от немското общество.
 
Преди броени дни Хорст Зеехофер , който встъпи в служба като федерален министър на вътрешните работи, съобщи радикално противоположна позиция. Той е безапелационен, че ислямът не е част от културата на Германия и че мюсюлманите би трябвало да живеят с германците, а не до или против тях.

 Канцлерът Ангела Меркел в първата си тирада пред Бундестага след преизбирането й за четвърти мандат БГНЕС
Меркел призна, че дебатите за миграцията не престават да поляризират страната. По думите й Германия, която сред 2015 и 2016 година позволи на своя територия над 1 милион мигранти, може да се гордее със себе си. Тя добави, че това е било изключителна филантропична обстановка, която не би трябвало да се повтаря. Германският канцлер призна, че съглашението с Турция от 2016 година за ограничение на миграцията има доста съперници, само че даде да се разбере, че " постоянно ще го пази ". Ислямът е част от немското общество, съобщи в речта си Меркел.
 
" Очевидно е, че нашата страна носи отпечатъка на християнството и юдаизма. Вярно е обаче също, че с 4,5 млн. мюсюлмани, които живеят измежду нас, тяхната вяра -ислямът, също в това време е станала част от Германия ”, уточни Ангела Меркел.

 Канцлерът Ангела Меркел в първата си тирада пред Бундестага след преизбирането й за четвърти мандат БГНЕС

Преди дни ръководителят на баварския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер, който встъпи в служба като федерален министър на вътрешните работи изрази противоположно мнение: " Германия е белязана от християнството. Неделята, в която не се работи, християнските празници и ритуали като Великден, Петдесетница и Коледа са част от него. Разбира се, мюсюлманите, които живеят тук, принадлежат на Германия, само че те би трябвало да живеят с нас, не до нас или против нас ”
 
Повечето мигранти не желаят да се интегрират в европейското общество. От пристигналите бежанци едвам пет % се приспособяват, разяснява по-рано пред Дарик  българката Елза Колев, която живее в Мюнхен от 40 години: " Проблемите са от огромната разлика. Просто сме доста разнообразни, ние не се разбираме между тях. Те не ни одобряват генерално, тъй като ние по техните разбирания по принцип не сме хора. Ние ги одобряваме и не можем да разберем за какво те ни се сърдят, че живеем друго от тях. След идването на чужденците животът ми се промени към повече боязън за щерка ми, снаха ми или внучка ми ".

 Канцлерът Ангела Меркел в първата си тирада пред Бундестага след преизбирането й за четвърти мандат БГНЕС

През 2017 година в Европейски Съюз са били регистрирани нови 650 000 мигранти, разгласи Евростат. Основната част са от Сирия, Ирак и Афганистан. Всеки трети мигрант е потърсил леговище в Германия.
 
Политиката по отношение на мигрантите оказа въздействие и върху резултатите от парламентарните избори през октомври предходната година, когато искрено антиимигрантската партия „ Алтернатива за Германия ” освен, че за първи път след Втората международна война влезе в Народното събрание, само че е и трета политическа мощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР