мериканският вицепрезидент Майк Пенс обяви вчера създаването на космически сили

...
мериканският вицепрезидент Майк Пенс обяви вчера създаването на космически сили
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ обяви създаването на космически сили

мериканският вицепрезидент Майк Пенс разгласи през вчерашния ден основаването на галактически сили на Съединени американски щати, в сходство с проектите на президента Доналд Тръмп, написа френският в. " Паризиен ".

В речта си Пенс съобщи, че в миналото космосът е бил мирна и неоспорвана територия, само че сега е претъпкан и цялостен с спорове, отбелязва английският в. " Гардиън ".

Вицепрезидентът на Съединени американски щати упрекна администрацията на предходния президент, Барак Обама, че на практика е пренебрегнала възходящите галактически закани за сигурността. Той също така сподели, че съперниците на Съединените щати към този момент са трансформирали космоса в полесражение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако предлагането за основаване на шести клон на въоръжените сили на Съединени американски щати бъде изпълнено, галактически войски ще станат първия нов клон от 1947 година. Всяко сходно предложение обаче ще изисква решение на Конгреса и евентуално ще бъде подложено на сериозна инспекция, изключително от представителите на опозиционната Демократическа партия, отбелязва в. " Гардиън ".

Пенс съобщи, че Белият дом към този момент беседва с водачи на Конгреса за одобрение на новите въоръжени сили. Той добави, че Съединени американски щати постоянно ще се стремят към мир, както на Земята, по този начин и в космоса, само че акцентира, че " историята ни учи, че мирът е вероятен единствено посредством мощ ".

Космическите фантазии на Тръмп би трябвало да преминат през един разграничен Конгрес, само че в началото показалите принуда представители на Пентагона поддържаха предлагането и дават обещание да създадат всичко допустимо за неговото приемане, написа американският в. " Ню Йорк таймс ". Поддръжниците на концепцията настояват, че военновъздушните сили не обръщат задоволително внимание на космоса, а Русия и Китай създават оръжия за битка със спътници. До три години те ще могат да смъкват американски спътници, предизвестява оценка на заканите, оповестена през февруари от разузнаването на Съединени американски щати.

" За секунди можем да останем слепи, глухи и неми ", акцентира през февруари на кръгла маса на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания конгресменът от Демократическата партия Джим Купър, който също поддържа концепцията. " Рядко една велика страна е била толкоз уязвима ", прибавя демократът от Тенеси, представен от в. " Ню Йорк таймс ".

Оръжията за битка със спътниците могат да обиден американската система за световно позициониране (Джи Пи Ес), която насочва самолетоносачи в Персийския залив, безпилотни летателни апарати над Йемен, изтребители над Сирия, патрулиращи в Афганистан пехотинци. Представители на американското разузнаване от своя страна употребяват шпионски спътници, с цел да събират информация за съперниците си, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР