Мерих Демирал довери, че ще се бори за своето място

...
Мерих Демирал довери, че ще се бори за своето място
Коментари Харесай

Демирал за близостта си с Роналдо и закачките с Италия

Мерих Демирал довери, че ще се бори за своето място в Ювентус, за който счита, че има най-хубавите бранители в света. Същевременно турският защитник приказва и за положителните си връзки със суперзвездата Кристиано Роналдо.

Демирал се приседини към Юве от Сасуоло през това лято, само че продължава да има единствено един изигран мач в италианската Серия А. 21-годишният футболист обаче призна, че ще продължава да се труди, с цел да убеди Маурицио Сари, че има качествата да играе в тима на торинския гранд.

„ Ювентус е един от най-хубавите тимове в света. Отбор с най-хубавите бранители в предишното и сегашното. Чудесно е да съм тук. Да доближи до това равнище бе част от моите проекти и не мисля, че бързо стигнах дотук. Винаги давам 100% от себе си на тренировки и мачове и това се отблагодарява”, приказва той пред турските медии.

„ Треньорът взема решение по кое време да играя и по кое време не. Трябва да запазя успокоение и да се боря за моето място”, продължи той.

Липсата на игрови минути с Демирал направиха по този начин, че незабавно се появиха информации, че той може да продължи кариерата си в Милан. „ Фокусиран съм върху моята работа, а моите сътрудници се грижат за прехвърляния и контракти. Чувам това, което говорите публицистите. Както споделих, работя на 100% постоянно. Ако върша добре нещата, всичко ще се развива на ниво”, акцентира Мерих Демирал.

Демирал приказва също по този начин за топлото посрещане от всички в съблекалнята на Юве, а също по този начин, че е в доста близки връзки с Кристиано Роналдо. „ Емре Джан ми оказа помощ доста, след което пристигна капитанът Джорджио Киелини да ме поздрави за прехвърлянето. Кристиано Роналдо пък е постоянно подготвен да ми оказва помощ. Той видя, че приказвам португалски с Жоао Кансело. Оттогава той се зарадва за това и си приказваме на португалски. Много топъл човек е и ме учи на нови думи на техния език. Мисля, че той е най-хубавият в нашия тим, а това ми е шансът да играя с него в един клуб”, призна още той.

Турция ще открие Евро 2020 против Италия, като Мерих гледа самоуверено към откриващия мач. „ Супер е, че ще играем против Италия на откриването на Евро 2020. Познавам играчите им. Киелини пристигна при мен и незабавно ми сподели: „ Ние сме по-добри от вас. Обърнах се към Блез Матюиди и го подсетих, че победихме международния първенец. Тогава Блез отвърна, че Франция е пръв в групата. Всички се смяхме дружно – това е занимателната част на спорта”, приключи Мерих Демирал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР