Mercedes ще инвестира милиарди долари в модернизацията на заводите си

...
Mercedes ще инвестира милиарди долари в модернизацията на заводите си
Коментари Харесай

Mercedes налива милиарди в електрическата си трансформация

Mercedes ще влага милиарди долари в модернизацията на заводите си в Китай, Германия и Унгария през идващите години, съобщaва списание Automobilwoche. По този метод автомобилният производител се приготвя за прехода си към електрически транспортни средства и процеси с по-малки излъчвания.   Европейският съюз си е сложил за цел да понижи на половина излъчванията на CO2 на лек автомобил през целия му витален цикъл до края на това десетилетие спрямо 2020 година В същото време блокът търси единодушие от държавите-членки за преустановяване на продажбата на нови коли, задвижвани с твърди горива, до 2035 година   От Mercedes декларират, че ще бъдат подготвени да преминат напълно към коли с електрическо задвижване до края на това десетилетие, " в случай че пазарните условия го разрешават ".   " Ще влагаме милиарди в нови производства ", разяснява пред профилираното издание мениджърът на компанията Йорг Бурцер, като прибавя, че тези вложения ще бъдат в заводите в Пекин, Ращат в Германия и Кечкемет в Унгария.  

Автомобилният производител ще стартира работа по завода в Ращат през идващите месеци, като се чака да създаде първия модел, основан на платформата MMA, през 2024 година Броят на моделите, които като цяло ще се създават там, е понижен от седем на четири, споделя още Бурцер.
Освен това Mercedes ще влага към един милиард $ в модернизиране на системите за боядисване в заводите си в Зинделфинген, Бремен и Ращат в Германия.   Модернизацията има за цел да понижи потреблението на сила и вода, както и зависимостта на системата за боядисване от газ, за сметка на безвъглеродната сила.   Mercedes обмисля и разширение на завода си в Тускалуза, Съединени американски щати, където може да се възползва от държавните дотации по силата на миналогодишния Закон за понижаване на инфлацията, оповестява в края Automobilwoche и цитира Бурцер, съгласно който Mercedes е подготвен да реагира на всевъзможни по-нататъшни промени в регулаторната среда. " Рамковите условия в международен мащаб се трансформират още веднъж и още веднъж, може да се наложи да реагираме на това ", споделя той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР