Mercedes обяви, че е постигнала споразумение с китайската Geely Holding

...
Mercedes обяви, че е постигнала споразумение с китайската Geely Holding
Коментари Харесай

Mercedes започва партньорство с Geely за производство на електрически смартове

Mercedes разгласи, че е постигнала съглашение с китайската Geely Holding Group за взаимно съдействие за производството на " премиум и интелигентни електрифицирани " смарт коли, съобщи Reuters. Всяка от двете компании ще влага по съвсем 389 млн. $ всяка в индустриалната мощ, която ще бъде основана в Китай, а юридически тя ще се назовава smart Automobile Co.

Начинанието към този момент е утвърдено от регулатора в страната, а новият цех ще се намира в град Нингбо. Както и марката Mercedes-Benz, марката " смарт " е благосъстоятелност на Daimler AG.
 BMW изпревари Mercedes в Съединени американски щати за първи път от четири години
BMW изпревари Mercedes в Съединени американски щати за първи път от четири години

Възможно е обаче резултатите да бъдат преразгледани

Новите електрически смартове ще се създават единствено в Китай, само че съдружието ще има офиси за продажби и в Германия. Съвместната активност ще бъде управлявана от ръководителя на Geely Тонг Ксиангбей, като всяка от двете компании ще има по трима представители в борда на шефовете на smart Automobile Co.

" Новото потомство смартове ще бъде проектирано от интернационалната мрежа на Mercedes-Benz и създадено от мрежата на Geely ", показват от китайската компания в прессъобщение. " Като част от програмата за развиване, портфолиото от смартове ще бъде ориентирано към бързо растящия сегмент B, което е в унисон с позиционирането на марката, фокусирано напълно в премиум сегмента на електрическите и свързани транспортни средства. "
 Производителят на Mercedes редуцира 1 100 души от управителни позиции
Производителят на Mercedes редуцира 1 100 души от управителни позиции

Затварят се позиции във всички филиали на компанията по света

През последните години Geely мина през скоростна агресия. Преди десетилетие компанията закупи марката Volvo от Ford, а към 2018 година има съвсем 10% от Daimler. Само преди месец техните съперници Great Wall Motor и BMW оповестиха, че ще създават електрически автомобили Mini в Китай, която е и най-големият пазар за транспортни средства, които не са задвижвани от мотор с вътрешно горене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР