Mercedes GLC 43 пристига с четирицилиндров двигател с мощност 413

...
Mercedes GLC 43 пристига с четирицилиндров двигател с мощност 413
Коментари Харесай

Новото GLC AMG идва с четири цилиндъра и 671 „коня“

Mercedes GLC 43 идва с четирицилиндров мотор с мощ 413 к.с. GLC 63 получава хибриден четирицилиндров мотор с 671 к.с. И двата AMG разновидността получават усъвършенствани екстериорни детайли Цените ще бъдат разкрити по-близо до стартирането на пазара

Mercedes разкри новия GLC предходната година, а в този момент най-сетне се появиха и версиите AMG. Моделите Mercedes-AMG GLC 43 от 2024 година и GLC 63 S E Performance от 2025 година са оборудвани с 2,0-литров четирицилиндров мотор с турбокомпресор.

първият е оборудван със стартер-генератор, който обезпечава мощ от 413 к.с. и въртящ миг от 500 Нм, а вторият прибавя електрическо задвижване (EDU) на задния мост за обща мощ от 671 к.с. и 1019 Нм. Напомняме ви, че остарелият V8 с две турбини доближава оптималната мощ от 503 к.с.

Ами няма какво да му кажеш на този “четвъртак ”. Това е един от най-агресивните образци за downsizing досега. Цилиндрите падат с 50%, само че мощността скача с 25%. Разбира се и вие, и Мерцедес знаете, че тази кола би трябвало да е единствено на лизинг. Нейната стойност ще имплодира (всички знаем като какво), а поддръжката ще експлоадира след няколко години.

И двата модела изпращат мощността посредством деветстепенна автоматизирана трансмисия MCT с влажен стартов съединител. GLC 43 получава система за непрекъснато задвижване на всички колела AMG Performance 4MATIC със задно предаване, до момента в който GLC 63 получава изцяло променлива система AMG Performance 4MATIC+ със общоприетоо ръководство на задния мост.

Моделът GLC 63 E Performance включва и 400-волтова високоефективна батерия с потенциал 6,1 kWh, която зарежда електромотор с мощ 201 к.с. От Mercedes настояват, че батерията е предопределена за бързо снабдяване на сила, а не за оптимален пробег. Можете да зареждате вкъщи с 3,7 kW посредством бордовото променливотоково зарядно устройство или при рекуперация посредством прекъсване.

Mercedes твърди, че леко хибридният GLC 43 може да се изстреля от 0 до 96 км/ч единствено за 4,7 секунди по пътя си към електронно лимитираната оптималната скорост от 250 км/ч. GLC 63 доближава 96 км в час за 3,4 секунди и може да развие оптималната скорост от 284 км в час. Няма посочени времена за ускоряване в електрически режим, само че електрическият мотор има втора предавка, която се включва при 140 км/ч.

Разбира се, един SUV с висока продуктивност е освен това от просто показване на права линия. И двата модела се движат с адаптивни амортисьори AMG Ride Control с режими Comfort, Sport и Sport+. GLC 63 прибавя дейна стабилизация на преобръщането, захранвана от 48-волтова система. 

За да спре GLC 43, той получава осъвременени спирачки с диаметър 14,7 x 1,4 инча с четирибутални закрепени апарати начело и 14,2 x 1 инча предни дискове с еднобутални плаващи апарати откъм гърба. GLC 63 към момента има плаващи спирачни апарати откъм гърба (малко по-големи от тези на GLC 43), само че прибавя шестбутални закрепени спирачни апарати начело с 15,4 x 1,4 инчови вентилирани дискове.

Както може да се чака, моделите AMG са с по-агресивен жанр в съпоставяне със общоприетия GLC. Базовата радиаторна решетка е сменена с AMG Panamericana, а предната част на автомобила е неповторима.

Отзад GLC 43 има задна ризница с дифузьор с кръгли ауспухови тръби, до момента в който GLC 63 получава цялостен дифузьорен ръб с трапецовидна изпускателна система.

За клиентите, които желаят техният GLC 43 да наподобява малко по-състезателен като GLC 63, пакетът AMG Performance Studio Package включва челен сплитер със странични фликери и заден дифузьорен ръб.

Купувачите могат да изберат пакета AMG Night, който прибавя черни акценти с емайл за огледалата, задната ризница, страничните прагове, ауспуховите тръби и рамките на прозорците. 

Пакетът AMG Night Package Plus внася тъмни хромирани акценти върху радиаторната решетка и емблемите на модела. Тези акценти могат да бъдат приключени и с въглеродни нишки като част от пакета AMG Exterior Carbon Fiber. Все още не е оповестено нищо, само че допускаме, че в бъдеще и двата модела ще се оферират в стила на каросерията купе.

Отвътре и двата модела са оборудвани със седалки AMG, обгърнати в MB-Tex микрофибър, само че се оферират и кожени и премиум Nappa кожи. За по-спортно преживяване тези базови седалки могат да бъдат заменени с кофи AMG Performance.

GLC 43 включва волан AMG Performance в кожа Nappa, до момента в който кормилото на GLC 63 е в композиция от кожа Nappa и микрофибър. Други акценти на AMG включват спортни педали, постелки за пода и осветени прагове на вратите.

Подобно на базовия GLC, моделите AMG показват мултимедийната информация посредством 11,9-инчов централен екран и 12,3-инчов екран за лидера. Тъй като това са разновидностите AMG, дисплеят на арматурното табло включва режим Supersport и опционален регистратор на данни AMG Track Pace.

Моделът GLC 43 от 2024 година идва в дилърските центрове в Съединени американски щати при започване на 2024 година, до момента в който за модела GLC 63 E Performance от 2025 година ще се чака по-дълго, като бройките ще се появят по-късно през 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР