Mercedes-Benz завърши сътрудничеството си с руската GAZ Group. Като част

...
Mercedes-Benz завърши сътрудничеството си с руската GAZ Group. Като част
Коментари Харесай

Mercedes спря производството на автомобили в завода на руския ГАЗ

Mercedes-Benz приключи съдействието си с съветската GAZ Group. Като част от това партньорство, моделът Sprinter Classic беше сглобяван в завода в Нижни Новгород. Съответно продажбите на коли от този модел в Русия също стопират.

Решението за прекъсване на производството на Sprinter се дължи на смяна в линията на леките търговски транспортни средства в Русия, защото микробусът Sprinter Classic към този момент не дава отговор на упованията на клиентите, оповестява Gazeta.ru, базирайки се на източник в Mercedes-Benz.

" Това е комплицирано, само че належащо решение за ориентиране на малотоннажни транспортни средства в Русия. Оставаме ангажирани с съветския пазар и имаме вяра в неговия капацитет. Трябва обаче да създадем идната стъпка към новаторски артикули и към съответното портфолио. Ще доставяме атрактивни артикули на нашите клиенти,”каза Ларс Паули, шеф продажби и маркетинг в Mercedes-Benz Vans.

Изявлението във връзка края на съдействието обаче може да бъде обвързвано и с обстоятелството, че Съединени американски щати постановиха наказания против притежателя на GAZ Group Олег Дерипаска още през 2018 година, като през юни тази година Министерството на финансите на Съединени американски щати изиска от съветския цех за коли да дава тримесечни доклади. В самата група GAZ избират да не разясняват тематиката за глобите, само че оповестяват, че съдействието е завършило.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР