Mercedes Benz Vans последователно електрифицира всички серии модели. Този процес

...
Mercedes Benz Vans последователно електрифицира всички серии модели. Този процес
Коментари Харесай

Mercedes-Benz Vans се електрифицира

Mercedes Benz Vans поредно електрифицира всички серии модели. Този развой включва набор от характерни за индустрията решения за електромобилност, в това число и за кемпер промишлеността. С Concept EQT Marco Polo, марката със звезда прави прелиминарен обзор на новия, изцяло електрически микро кемпер, основан на EQT, който ще бъде оборудван с голям брой нововъведения за сегмента, съгласно производителя.

В годините на ковидкризата къмпингуването стана доста съвременно. Със серийния вид, който се чака да бъде показан през втората половина на 2023 година. Mercedes дава отговор на нарасналите упования на клиентите и ще е разполагаем за поръчване скоро. Този нов артикул съчетава качествата на Benz EQT с вариативноста и висококачественото равнище на съоръжение на T класата въз основа на напълно електрическото задвижване на дребен ван. С модула Marco Polo скоро ще бъде налично първото практично решение за кемпер за изцяло електрически къси пътувания с EQT.

„ За нас бъдещето е електрическо – без значение от размера или предназначението на микробуса. Най-новото доказателство за тази стратегическа ориентировка е нашият нов EQT с напълно електрическо задвижване. С модула Marco Polo имаме и първото, просто решение за напълно електрифицирано къмпингуване. През втората половина на 2023 година планираме в допълнение да разтеглим гамата си с пълностоен и също по този начин изцяло електрически микро кемпер. Концептуалният EQT Marco Polo към този момент дава първи взор на иден сериен автомобил. “ - споделя Клаус Рекуглер, началник продажби в Mercedes Benz Vans.

Всички мебелни детайли в интериора могат да бъдат отстранени от двама души за по-малко от пет минути единствено с няколко придвижвания. Изцяло електрическият Micro Camper може да се употребява и като всекидневно транспортно средство, в случай че е належащо. С височина по-малка от два метра, той също ще може да влиза във всички общоприети гаражи, многоетажни паркинги и автомивки без никакви проблеми.

Мебелите на Concept EQT Marco Polo са освен функционални, само че и се вписват безпроблемно във висококачествения интериор на новия EQT. Например, концепцията за сядане на електрическия дребен ван е интегрирана в дизайна - сходно на седалките, кухнята, пейката и спалните детайли също са направени от Artico Microcut. За разлика от тях облицовката на мебелните чела е от черешово дърво Avola. Има и тъмна обшивка на покрива и LED осветяване в горната част на леглото.

Освен това в автомобила има общо 7 USB врата. Бъдещата дълга версия на EQT, която ще се употребява като основа за концептуалното транспортно средство, е боядисана в хром сив металик и е оборудвана с контрастни детайли в черен емайл. Те включват боядисаните в черно хромирани ленти начело и откъм гърба, както и специфичните 19-цолови джанти с елмаз. Пясъчният звук на изскачащия покрив може да се откри и на други места като тентата, която е прикрепена в профил на автомобила, и затъмняването на задните прозорци. Те могат да бъдат оцветени с натискане на бутон. Завесите или системите за ролетни щори са неща от предишното в концептуалния автомобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР