Mercedes-Benz Trucks си е поставил ясна цел - неутрален за CO2

...
Mercedes-Benz Trucks си е поставил ясна цел -
неутрален за CO2
Коментари Харесай

Камионите на Mercedes-Benz - неутрални за CO2 до 2050 г!

Mercedes-Benz Trucks си е сложил ясна цел - неутрален за CO2 превоз по пътищата до 2050 година За тази цел компанията желае да продаде повече електрически камиони в Европа от неелектрическите до 2030 година

„ Няма едно съвършено решение за постигането на това “ - споделя Карин Радстрьом, член на Управителния съвет на Daimler Truck AG, отговоряща за Mercedes-Benz Trucks - "С оглед на многото разнообразни приложения на нашите клиенти, ние следваме двойна стратегия - създаваме камиони с електрическо зареждане от акумулатори и от водород. Но има още доста да се направи - както във връзка с инфраструктурата, така и предвид на надеждни правни рамки “.

Моделът EActros предопределен за тежкотоварен разпределителен превоз, който беше показан през юни 2021 година, ще се създава всеобщо във Вьорт от октомври 2021 година, а моделът eEconic за общинска употреба ще последва през втората половина на 2022 година Това са към този момент напълно електрифицирани и локално CO2-неутрални превозни средства. В момента текат интензивни серии от проби, преди следващата стъпка в развиването на eEconic да премине в практическо тестване с клиенти.

Основните механически спецификации са до голяма степен идентични с тези на eActros; като транспортно средство за събиране на отпадъци, да вземем за пример, eEconic би трябвало да покрива по-голямата част от типичните маршрути за събиране на боклуци без междинно зареждане. Още преди началото на серийното произвеждане на модела, компания в бранша за изхвърляне на отпадъци в Дания поръча единадесет eEconics.

Готовността за серийно произвеждане за напълно електрическия акумулаторен eActros LongHaul е планувана за 2024 година, а първите серийни транспортни средства от камиона GenH2 с задвижване на горивни кафези на водород би трябвало да бъдат предадени на клиентите през 2027 година След това и двете превозни средства ще разрешат локално неутрален за CO2 авто товарен транспорт при транспорт на дълги разстояния.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР