Mercedes-Benz тайно инсталира в автомобилите си проследяващи устройства, за да

...
Mercedes-Benz тайно инсталира в автомобилите си проследяващи устройства, за да
Коментари Харесай

Mercedes-Benz издавал клиенти на съдия-изпълнители

Mercedes-Benz скрито конфигурира в колите си проследяващи устройства, с цел да следи притежателите им и да предава информацията на съдия-изпълнители, твърди английският таблоид The Sun. Немската компания употребила апаратурата, с цел да си прибира назад лизингови коли, чиито купувачи не си плащали вноските.

От април предходната година всички коли, създавани в Европа, се оборудват със системата за изключителни случаи eCall. При пътнотранспортно произшествие тя се свързва автоматизирано със незабавния номер 112 и изпраща данни за положението на колата, в това число и местоположението ѝ.

От обявата на The Sun не излиза наяве дали проследяващите устройства са част от системата eCall, само че се твърди, че информацията за местоположението на автомобила се употребила без знанието на притежателите. CNN цитира неназован представител на Mercedes-Benz, съгласно който купувачите давали единодушието си да бъдат проследявани със самото сключване на контракт за лизинг, а процедурата била употребена " единствено в няколко обособени случая като последна мярка ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР