Mercedes-Benz обяви, че започва преговори за продажбата на завода си

...
Mercedes-Benz обяви, че започва преговори за продажбата на завода си
Коментари Харесай

Mercedes-Benz продава завода на smart

Mercedes-Benz разгласи, че стартира договаряния за продажбата на завода си в Амбах, Франция, където от 1998 година се създава smart. Следващото потомство на микроколите ще се сглобява от Geely в Китай и европейската фабрика става ненужна. Първоначално немците възнамеряваха там да се вършат моделите от електрическата гама EQ, само че пандемията от COVID-19 принуди Daimler да редуцира личен състав и да усъвършенства световната си индустриална мрежа.

Купувачът на завода в Амбах ще би трябвало да се съобрази с няколко условия, които Mercedes-Benz слага. Немците упорстват там да продължат да се сглобяват електрическите " смартове " EQ Fortwo, до момента в който не приключи работата по идващото потомство на модела, а това може да усложни договарянията с претендентите.

Daimler ще загуби към €500 млн. от продажбата на предприятието, учредено през 1994 година дружно с швейцарския производител на часовници Swatch. Според представители на концерна обаче това няма да повлияе на бизнеса. Макар да се постанова да освободи 400 от 3 200-те си чиновници, заводът на Renault в Словения ще продължи да създава Clio, Twingo и Smart EQ Forfour.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР