Mercedes-Benz не крие намеренията си да се откаже от някои

...
Mercedes-Benz не крие намеренията си да се откаже от някои
Коментари Харесай

Mercedes-Benz не се отказва от "баничарките"

Mercedes-Benz не крие желанията си да се откаже от някои модели, ситуирани в ниските равнища на гамата, да вземем за пример - като A- и B-Class, тъй като те стават все по-малко търсени на пазара. В същото време немската компания желае да резервира наличие в различен сегмент на пазара – този на компатните MVP. И към този момент пусна ново попълнение, което бе показано единствено преди няколко дни, оповестява Automedia.bg.

Автомобилът е наименуван T-Class и в действителност е конструиран въз основата на известния Renault Kangoo. Според представители на Mercedes пътническият ван е планиран особено за феновете на живота навън, които се нуждаят от доста място за ежедневните си пътувания.

Първоначално T-Class ще се предлага единствено с 5 места и с избор от два мотора. Миниванът може и да употребява платформата на Renault Kangoo, само че се отличава по каросерията, интериора и оборудването. Двата автомобила имат идентични размери: разстоянието сред двете оси е еднообразно - 2716 мм. На по-късен стадий германците ще показват и трансформация със 7 места.

Компактният ван има плъзгащи се порти от двете страни. В общоприетия вид автомобилът се предлага с пета врата (тази на багажника), само че против възнаграждение T-Class може да е с врата от две елементи, която има опция да се фиксира на 90 градуса и да се отваря под ъгъл до 180 градуса. Обемът на багажника на модела е половин пространствен метър, а задните седалки могат да се прибират, като образуват в еднакъв под.

Интериорът на T-Class е с черна изкуствена кожа на седалките, централния подлакътник, таблото и вътрешната част на вратите. Още в базовия вид е включена информационно-развлекателната система MBUX със 7-инчов сензорен екран, електрическа ръчна спирачка, достъп без ключ, както и 7 въздушни възглавници. За пасажерите откъм гърба са планувани сгъваеми маси в облегалките на предните седалки. Опционално се оферират 17-инчови джанти, функционалност KEYLESS-GO или амбиентно осветяване, както и тапицерия от кожа ARTICO.

Автомобилът е оборудван и с много функционалности за сигурност, като доста от системите за подкрепяне на шофирането се оферират в общоприетия пакет. Пример за това са системата за предизвестие за загуба на налягане в гумите и тази за незабавно повикване на Mercedes-Benz. Това включва също помощник за тръгване по надолнище, помощник при непряк вятър, система за предизвестие за отмалялост, деен помощник за прекъсване и подобен за поддържане на лентата, асистенти за мъртва зона на видимост и за ограничение на скоростта.

Новият модел ще се предлага с 1,3-литров бензинов мотор с мощ 102 и 131 к.с., както и с 1,5-литров дизел с 95 или 115 к.с. И двата мотора са добре познати от други модели - както на Mercedes, по този начин и на Renault и Dacia. Те могат да работят с 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана скоростна кутия.

Знае се също по този начин, че на по-късен стадий компанията ще показа и напълно електрическа версия на вана. Продажбите на T-Class стартират през лятото, като цените потеглят от 30 000 евро. За съпоставяне - Renault Kangoo коства с 10 000 евро по-малко в базовия си вид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР