Mercedes-Benz е известен с разточителен лукс и надеждни класически автомобили.

...
Mercedes-Benz е известен с разточителен лукс и надеждни класически автомобили.
Коментари Харесай

5 здрави Мерцедеса, които ще ви откарат до Рая. И други 5, които ще ви откарат до гробището… за автомобили

Mercedes-Benz е прочут с разхитителен разкош и надеждни типичен коли. Никой обаче не е идеален.

Автомобилите Mercedes-Benz са извънредно благонадежден капитал в света на автомобилния разкош. Всъщност най-дълго експлоатираният Benz е Mercedes-Benz 240D от 1976 година с пробег над 4 586 000 км (това в Албания е „ млада булка “).

Mercedes-Benz е една от най-ценните автомобилни компании на планетата, с помощта на своята необикновено устойчива история.

Disclaimer: Списъкът е юридически от създател на уеб страницата hotcars, който има своите причини, само че действителността знае всевъзможни случаи.

Днес най-надеждният автомобил на Mercedes-Benz е CLA-класата, която коства на притежателите си приблизително 10 486 $ за поддръжка през десетте години на владеене, в контрастност с G-класата, която коства приблизително 16 561 $ за същия интервал.

Към днешна дата марката коства на притежателите си приблизително 15 986 $ за поддръжка в продължение на 10 години. Това прави междинния Mercedes надалеч по-надежден от баварските им сънародници, BMW, които костват на притежателите си приблизително 19 312 $ за същия интервал, съгласно CarEdge. 

Използвайки статистически данни от J.D. Power и цени от classic.com, ето една комбинация от най-добрите… и най-лошите автомобилни оферти на Daimler.

10. Верен сателит до портите на Рая: Mercedes-Benz W201 190E

Дизайнът на Mercedes 190E е дело на Бруно Сако, а планът на Mercedes-Benz на стойност 600 млн. паунда е за основаване на най-хубавия съперник на преобладаващото BMW Серия 3 E30. 

Резултатът е здрав „ бюджетен Benz “ с астрономически свръхинженеринг. Буквата „ Е “ в 190E значи „ Einspritzung “, което на британски език се превежда като „ injected “ – намек за системата за подаване на гориво на борда. С дребния 190E Mercedes навлиза и в света на компактните мотори.

Произвеждани в интервала 1982-1993 година, Mercedes-Benz продава 1 974 668 бюджетни модела 190E като своя първи опит в региона на компактните коли.

9. Билет за автоморгата: Mercedes E-Class W210

Трудно е да се повярва, че спиращата дъха Е-класа от 2024 година е обвързвана с това страшилище, а точно W210, създаван в интервала 1995-2002 година Mercedes-Benz E-класа W210 се отличаваше с поляризиращ дизайн по отношение на именития си предходник W124.

Докато W124 ще остане в историята като един от най-фантастичните артикули на Daimler в историята, въпреки това, E-класата W210 е ръждясала кофа с болтове, която се държи за могъщото име на своя предходник.

И ето за какво, второто потомство на E-класата е било обект на голям брой проблеми с горивното впръскване и проблеми, свързани със запалването, като всички те са претендирали много безценен ремонт от експерти на Mercedes.

При изискване че притежателите избегнат тези съдбовни неизправности и усмихнатия механик на Mercedes, предлагащ услугите си, E-класата ще стартира да се разпада. 

Както при всички Мерцедеси от този интервал, ръждата е най-големият палач на E-класата W210, което я трансформира в един от най-лошите артикули на Mercedes-Benz, развявали знамето на Daimler.

8. Верен сателит до портите на Рая: Mercedes-Benz E-Class W211

Надеждното завръщане на Е-класата идва от Mercedes-Benz E-Class W211 за интервала 2002-2008 година Считан за най-надеждния Mercedes-Benz на актуалната ера, W211 влезе в топ 5 на „ най-хубавите средноразмерни премиум коли “ на J.D. Power за 2008 година, като в същото време поддържаше рейтинг 85/100 за качество и надеждност.

До 2015 година Mercedes е продал над 13 милиона модела E-Class, което го прави най-продаваният им артикул по това време.

Потенциалните притежатели би трябвало да търсят моделите след фейслифта от 2006 година, защото ранните модели страдат от проблеми с електрическата система. 

7. Билет за автоморгата: Mercedes ML-Class W163

Произвеждана в интервала 1998-2005 година, американската ML-класа предоставяше на клиентите си извънредно разочароващо прекарване, което докара до най-разпространения ѝ прякор „ кофата от Алабама “.

Заслужава да се означи, че моторите M112 и M113, ситуирани в странната рама на ML, бяха извънредно надеждни. Но за жалост, всичко останало се разваляше в компактния (за САЩ) SUV.

Проблемите, които преследват един от най-нежеланите артикули на Mercedes, варират от неизправности на датчика за въздушния поток до гниещи пластмасови детайли, защото ML-класата остави доста за желаене в региона на качеството на направата. 

Собствениците оповестяват за проблеми с регулаторите на прозорците, неизправности при безключово влизане и, несъмнено, онази наслойка от края на 90-те години, която внезапно намали резултатите за надеждност на Mercedes тогава.

6. Верен сателит до портите на Рая: Mercedes-Benz S-класа W221

Mercedes-Benz S-класа 2006-2013 на Daimler, прочут като W221, е извънредно благонадежден член на фамозното семейство на Mercedes-Benz. Както постоянно, S-класата идва с доста напредничави технологии. Тази ера, в частност, получи прословутия M275 V12, кадърен на 620 к.с. и голям въртящ миг от 738 Нм при модела S65 AMG.

В отчетите на клиентите надеждността на W221 S-класа се прави оценка с 4,6/5, което акцентира, че моделът от 2009 година е най-хубавият избор за петото потомство Mercedes-Benz S-класа.

5. Билет за автоморгата: Mercedes-Benz SL65 AMG

SL65 е пълностоен AMG артикул на Mercede-Benz, оборудван с неуместния V12 с два турбокомпресора M275, генериращ 604 к.с. и 738 Нм въртящ миг. За страдание на SL65, целесъобразната цена от 179 720 $ беше първият от многото проблеми.

Mercedes-Benz SL65 се появява в интервала 2005-2008 година като част от фамилията на R230 SL. Проблемите, които изтезават това огнено кълбо, предопределено за придвижване по пътищата, стартират с могъщо скъпите електрохидравлични спирачки „ Sensotronic “, които биха могли да бъдат по-надеждни.

Друг проблем е нестабилният корав покрив, за чиито повреди оповестяват голям брой притежатели. Както при всички артикули на Mercedes-Benz, ремонтите на този стеснен Benz са скъпи.

4. Верен сателит до портите на Рая: Mercedes-Benz SL R129

Легендарният дизайнер на Mercedes-Benz Бруно Сако прави оценка SL R129 като едно от най-хубавите си творения за марката. Твърденията на дизайнера се оказват правилни, защото в интервала 1989-2001 година от Mercedes-Benz SL са създадени 213 089 бройки.

Прозвището Mercedes SL значи „ Super Leicht “ (суперлек). Инженерите редуцират извънредно надеждната платформа на W124, с цел да реализиран основат SL, и въоръжават роудстъра със свръхинженерно създадения V8 M113.

В резултат на това R129 SL се появява на най-надеждната платформа на Mercedes, дружно с най-невероятния V8 мотор на компанията, което го прави един от най-надеждните коли Mercedes-Benz, създавани в миналото.

3. Билет за автоморгата: Mercedes-Benz C-класа W202

Мерцедес-Бенц счита, че би трябвало да размени 190E W201 със серията W202. За страдание W202 слага началото на проблематичен интервал за марката, защото боите на водна основа стартират д а предизвикват наслойка на множеството артикули на Mercedes от тази ера.

W202 не е изключение; първият от деинженерните коли Mercedes-Benz включва и биоразградими кабелни снопове, които компанията употребява в интервала 1992-1996 година, които не съумяват да устоят, предизвиквайки риск от пожар и неизправности в ECU в цялата гама Mercedes-Benz от края на 90-те години.

Друг проблем за компактния Мерцедес бяха включените мотори M104 и M116; и двата елемента станаха известни с течове на масло и щета на уплътненията на главите. За страдание на немската марка, евтиното качество на направата на W202 бележи края на свръхинженерния артикул на Mercedes.

2. Верен сателит до портите на Рая: Mercedes-Benz W124

Прочутият Mercedes-Benz W124 беше първият автомобил на Daimler, който получи прозвището „ E-класа “ при фейслифт моделите от 1993 година

Луксозният седан на Mercedes беше част от „ свръхинженерната “ епоха на колите Mercedes-Benz и също като своите 190 по-малки братя имаше поради един баварски зложелател – BMW Серия 5.

W124 е първият Мерцедес, който се отличава с именитите 15-цолови джанти с плоски повърхности, трансформирали се в синоним на колите Mercedes-Benz от 80-те години на предишния век.

Смятан за един от „ последните същински Mercedes “, W124 е артикул на плана W201 на стойност 600 млн. паунда, в границите на който колите на Daimler са основани, с цел да устоят и да се оправят с немските си противници BMW.

1. Билет за автоморгата: Mercedes-Benz C-класа W205

Преди 2022 година Mercedes-Benz C-Class, се случи злополука, Mercedes C-Class W205 претърпя 11 изтегляния от пазара в интервала 2014-2021 година

Изтеглянията за комфортния за длъжностен автомобил модел на Мерцедес варират от съдбовни недостатъци в кормилното ръководство до софтуерни неточности, ограничаващи способността на автомобила да се локализира при положение на случай.

Освен от хипотетична опция да се забие в някое дърво, W205 е страдал и от проблеми с прегряването и подаването на гориво, което е принудило притежателите да сменят модула за подаване на гориво.

J.D. Power даде на W205 оценка 2/5 за надеждност при започване на това потомство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР