Mercedes-Benz © Kai Pfaffenbach Още по темата Renault и Daimler

...
Mercedes-Benz © Kai Pfaffenbach Още по темата Renault и Daimler
Коментари Харесай

Daimler и Geely правят съвместна компания за споделено пътуване в Китай

Mercedes-Benz

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Renault и Daimler разочароваха с резултатите си

Забавянето на китайската стопанска система, комерсиалното напрежение и повишаващите се екоизисквания затрудняват автомобилния бранш
23 окт 2018
Tesla купи терен в Шанхай, където ще строи новия си цех за електрически автомобили

Илън Мъск има намерение да закупи още акции на стойност 20 милиарда $ от компанията
20 окт 2018
Чуждестранните автокомпании са разтревожени от забавящия се китайски пазар

Намаляването на растежа на Брутният вътрешен продукт и пренасищане с коли в огромните градове водят до спад в продажбите
14 окт 2018
BMW чака по-ниска облага поради комерсиалната война

Новината засегна акциите на фирмите от автомобилния бранш
27 сеп 2018 Германският производител на първокласни коли Daimler основава взаимен бизнес за споделено пътешестване в Китай с локалната Geely Group, оповестява Reuters. Китайската компания продължава да затопля връзките си с производителя на Mercedes, откакто изпълнителният й шеф Ли Шуфу закупи 9.69% от Daimler по-рано тази година.

Бизнесът

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Споделеното пътешестване съставлява повече от 30% от международния пазар на таксиметрови услуги, като съгласно Goldman Sachs може да нарасне осем пъти до 285 милиарда $ през 2030 година Най-големият капацитет за напредък е Китай, който е и най-големият пазар за коли в света.

" Съвместната компания ще дава услугите в няколко китайски града, като употребява премиум коли ", обявиха от немската компания. Съдружниците ще имат по 50% от акциите в смесеното сдружение. То ще употребява Mercedes-Benz S-Class, E-Class и V-Class, както и други коли. Финансовите условия и капиталовите проекти не се разкриват от двете страни.

Конкуренцията

Перспективата за навлизането на самостоятелни коли в превоза ускори конкуренцията сред софтуерните компании, компаниите, предоставящи услуги за транспорт, и обичайните производители на коли.

Didi, учредена през 2012 година, затвърди своето владичество в Китай, откакто купи интервенциите на Uber в страната през 2016 година Тя се готви да започва авто продан и други транспортни услуги. В този бранш Apple си сътрудничи с Ola от ноември 2016 година, а Uber е получила вложения от Toyota и Гугъл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР