Ментовият чай е наистина много вкусен. Не малко хора го

...
Ментовият чай е наистина много вкусен. Не малко хора го
Коментари Харесай

Чай от мента – какви са ползите и вредите от него?

Ментовият чай е в действителност доста апетитен. Не малко хора го избират пред кафето. Чаят е подобаващ за консумация както през лятото, по този начин и през зимата. Той е еднообразно апетитен и благоуханен, без значение дали е поднесен топъл или леден. Какви обаче са изгодите и вредите от тази билка? Време е да научите отговорите на тези въпроси!
Всичко, което би трябвало да знаете за чая от мента, в случай че е измежду обичаните ви питиета
Ментовият чай има едно главно потребно свойство и това е неговият седативен резултат. Неслучайно се предписва на хора, страдащи от бодърствуване и тревога.

Твърди се, че растението е в положение да усъвършенства и кръвообращението. Ако страдате от главоболие, вкусният чай може да облекчи положението ви.

Листата на ментата оказват удобно влияние върху лигавицата на дихателните пътища. Не е случайност това, че напитката се предлага на хора, които страдат от бронхит или други болести, свързани с дихателните пътища.

Ако постоянно консумирате чай от мента с прибавен сок от лимон, сигурно ще подобрите здравословното си положение и ще се чувствате доста по-спокойни.
Какви обаче са вредите от чая?
Запомнете, че не е целесъобразно да прекалявате с количествата чай, които консумирате в границите на деня. Винаги се вслушвайте в тялото си, тъй като то най-точно ще ви подскаже в кой тъкмо миг да прекратите с потреблението на тази напитка.

Възможно е, в случай че предозирате, да станете очевидци на алергични реакции като зачервявания, обриви, затруднено дишане, главоболие, замаяност и други.
Кога не е целесъобразно да се употребява чай от мента?
• При разширени вени;

• Хора, страдащи от ниско кръвно налягане;

• Хора, страдащи от киселини;
3 аргументи да замените кафето с чай
Чаят може както да ви ободри и да ви зареди с сила за целия ден, по този начин и да ви помогне да се успокоите и да заспите бързо вечерта. Ва...
Прочети повече
• Преди шофиране;

• Бременни жени;

• Деца под 3 години;

• Други.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР