Ментата е фаворит за лятото заради охлаждащия си ефект. Това

...
Ментата е фаворит за лятото заради охлаждащия си ефект. Това
Коментари Харесай

Защо ментата е най-подходящата билка за лятото?

Ментата е любимец за лятото поради охлаждащия си резултат. Това сподели в изявление за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ билкарят Богдана Матева. Тя означи, че при брането на билки има правила, които би трябвало да се съблюдават, като едно от тях е да не се бере билка, която не се познава.
„ Само по-опитен билкар през днешния ден би могъл да откри 77 билки, каквото е поверието за Еньовден и то не на едно място. Достатъчно е да се берат познатите билки, тъй като билките също имат двойници, които са неефективни. Много постоянно се разхождаме по поляните и срещаме хора, които са набрали жълт кантарион, само че в действителност те са набрали негов двойник, който не е токсичен, само че няма това деяние, което има в действителност същинският жълт кантарион.
През летните месеци би трябвало да се внимава с приема на жълт кантарион , тъй като в някои случаи приемът му води до фоточувствителност. Важно при събирането на билките е също, че има отровни растения, които се одобряват единствено външно и не трябва да се берат за вътрешен банкет “, добави специалистът. По думите на Богдана Матева при отровните растения е значимо да бъдат прецизирани и не се предлага неопитни хора да работят с тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР